Novi posao za srpskog stručnjaka: Nikola Grbić selektor Poljske

12.01.2022. | 21:30

Nikola Grbić imenovan je za novog selektora odbojkaške reprezentacije Poljske.

Već duže vrijeme se spekulisalo da bi proslavljeni srpski odbojkaš i kasnije selektor državnog tima mogao na klupu Poljaka, poslije odlaska Vitala Hejnena.

Sad je sve dobilo zvaničnu potvrdu i Grbić će u budućnosti voditi nekadašnjeg olimpijskog, svjetskog i evropskog šampiona.

Prvi veliki izazov imaće već predstojećeg ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (26.8 – 11.9).

Preuzimanje Poljske ne znači da 48-godišnji strateg mora da napusti italijansku Peruđu, koju vodi od početka ove sezone. Barem ga time nisu uslovili čelnici Saveza.

“Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsjednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspije i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno”, rekao je predsjednik OK Poljske Sebastijan Sviderski.

Podsjetimo, Grbić je prethodne dvije sezone trenirao poljsku Zaksu i sa njom prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Na klupi selekcije Srbije bio je od 2015. do 2019. i za to vrijeme uezo po zlato i srebro u Sjvetskoj ligi, te bronzu na Evropskom prvenstvu.