Novi poraz Zvezde u Evroligi: Pobjeda Olimpijakosa u Beogradu

10.12.2020. | 21:46

Košarkaši Crvene zvezde u 13. kolu Evrolige poraženi su od Olimpijakosa u veoma neizvjesnoj završnici sa 81:79.

Košarkaši Crvene zvezde propustili su veliku priliku da pobijede Olimpijakos. Ne samo da nisu iskoristili veliki kapital u vidu odlične prve četvrtine i 30:16, već su imali jedinstvenu priliku i u samoj završnici, poslije velikog preokreta, da na kraju slome protivnika. Pri rezultatu 79:78 Džoni O’Brajant imao je dva slobodna bacanja šest sekundi prije kraja, ali je pogodio samo drugo i time dao šansu gostima da organizuju napad. To su umješno odradili, dodali Printezisu loptu, koji je pogodio uz faul, ali je promašio slobodno bacanje kako bi sekund brzo protekao.

Zvezda je utakmicu izgubila u središnjem delu u drugoj i trećoj četvrtini u kojoj je zbirno dala poena maltene koliko u samoj prvoj – 31 poen.

Kod pobjednika Printezis je bio najefikasniji sa 16, Spanulis je postigao 14, a Slukas poen manje. Na drugoj strani O’Brajant je imao takođe 16 poena, a Lojd i Volden po 13 poena.

Ovo je Zvezdi četvrti uzastopan poraz, a treći kod kuće i sada sa skorom 4-9 zauzima 16. poziciju. U narednom kolu Crvena zvezda u utorak dočekuje Albu. Olimpijakos je na deobi šestog mjesta sa skorom 7-5 i u srijedu dočekuje Valensiju, piše Sprotklub.