Novi poraz na Koševu: Zrinjski nadigrao Sarajevo!

31.07.2021. | 23:00

Na Koševu je večeras odigran derbi trećeg kola Premijer lige BiH, a sastali su se stari rivali Sarajevo i Zrinjski. Nakon 90 minuta borbe, gosti u Mostar nose sva tri boda jer su zasluženo pobijedili rezultatom 2:0.

Sarajevo od početka godine nikako da proigra. Izgubili su bordo momci najprije veliku prednost u prvenstvu, pa su ostali bez titule, a ni nova sezona nije počela baš nabolje. Eliminacija od Milsamija, poraz od Tuzle Siti na Koševu, tek je nešto dobro viđeno u Posušju.

Međutim, večeras novi poraz Sarajeva koje je izgledalo bezvoljno, tromo, bezidejno, što se nikako ne može reći za igrače Zrinjskog, koji su mogli da slave i uvjerljiviju pobjedu.

Doduše, Sarajevo je rano i prvo zaprijetilo, ali Fanimo je pucao pored gola Plemića. U petoj minuti Juranović uzvraća, ali puca direktno u Dizdarevića. Nedugo potom Tičinović je ubacio, a Bašić iz teške pozicije traljavo šutirao, samo do Dizdarevića.

U 13. minuti je dosuđen penal za Plemiće. Bilbija je šutirao, lopta pogodila Kurdića u ruku, ali je isti igrač očajno izveo penal, pokušao popularnom panenkom zabiti, ali ga je Dizdarević pročitao i uhvatio loptu.

Ćorluka u 21. minuti ubacuje, Bilbija šutira malo pored gola Sarajeva, a u 24. minuti Zrinjski ipak stiže do gola. Bašić je ubacio, Tičinović iz teške pozicije matirao Dizdarevića. Fanimo je imao priliku za Sarajevo u 27. minuti, no opet je neprecizan, a minutu kasnije Cmiljanić pogađa vanjski dio mreže.

Zrinjski stiže do 2:0 u 34. minuti. Dobra akcija Mostaraca, Bilbija petom ostavlja za Bašića, koji je savladao Dizdarevića. Do kraja prvog dijela domaćin je pokušao da se vrati, a Bagarić glavom na ubačaj Bodula loptu šalje preko gola, piše “SportSport.ba”.

Bilbija je na početku drugog dijela mogao do gola poslije dvije asistencije, ali puca preko gola. U 55. minuti velika šansa za goste, Tičinović je nakon ubačaja Bekića izbjegao ofsajd poziciju, ali je Dizdarević ponovo odbranio.

Kako je vrijeme prolazilo, nervoza u redovima domaćih sve veća, pokušavali su nekako da se iščupaju iz nemoguće situacije, ali nisu uspjeli, pa su doživjeli drugi poraz u trećem kolu. Zrinjski je na omjeru 1-1-0.

Lošu noć dodatno je zagorčao Dupovac koji je zbog jednog oštrog starta u 80. minuti dobio direktan crveni karton i vjerovatno ga čeka nekoliko mečeva suspenzije. Moglo je biti i gore da je Ćorluka umjesto stative pogodio okvir gola u završnici, no i ovako poraz kojem se u Sarajevu niko nije nadao i koji bi mogao ostaviti posljedice.

U narednom kolu će ekipa Sarajeva gostovati u Prijedoru ekipi Rudara, dok će Zrinjski, koji ima i utakmicu manje (protiv Veleža) ugostiti Željezničar.