Novi poraz košarkaša Crvene zvezde

26.02.2021. | 21:00

Košarkaši “Crvene zvezde” danas su u Španiji doživjeli težak poraz od “Baskonije”, u okviru 26. kola Evrolige, rezultatom 87:67.

Baski su tako zabilježili četvrti uzastopni trijumf u elitnom takmičenju, dok je na drugoj strani beogradski tim doživio šesti poraz zaredom u Evroligi.

Srpski tim je od početka meča bio u podređenom položaju – veoma loš start je rezultirao dvocifrenim zaostatkom – 14:3 za “Baskoniju”, što su do kraja prve dionice Beograđani uspjeli da smanje na 21:16.

U drugoj četvrtini prednost španskog tima rasla je iz minuta u minut, sve do maksimalnih 24 razlike – 46:22, kada su se igrači “Crvene zvezde” malo pribrali i na ekipe su na odmor otišle sa plus 21 u korist Španaca – 48:27.

Ništa se nije mijenjalo ni u trećoj četvrtini, iako su crveno-bijeli sa dvije trojke smanjili na minus 15, da bi “Baskonija” vrlo brzo uzvratila i otišla na plus 24. Ipak, ponovo “Crvena zvezda” uzvraća i smanjuje na minus 16 pred posljednjih deset minuta.

Posljednja dionica bila je uglavnom ravnopravna, tako da su košarkaši španskog tima mirno priveli meč kraju i na kraju slavili sa ubjedljivih 20 poena razlike – 87:67, prenosi “Srna”.

Kroz istoriju međusobnih okršaja ova dva kluba u Evroligi, interesantno je da je “Crvena zvezda” prva tri meča dobila u Baskiji, a sada je doživjela treći uzastopni poraz.

“Baskonija” se, nakon ovog trijumfa, nije pomjerila na tabeli Evrolige jer su i dalje na 11. mjestu, sa polovičnim učinkom od po 13 pobjeda i poraza, dok je “Crvena zvezda” na pretposljednjem, 17. mjestu, sa svega sedam pobjeda, dok joj je ovo bio 19. poraz.