Novi poraz Junajteda: Arsenal na mjestu koje vodi u Ligu šampiona

23.04.2022. | 15:37

Fudbaleri Arsenala ubjedljivo su savladali Mančester Junajted u 34. kolu Premijer lige sa 3:1, čime su uspjeli da se probiju na četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Junajted je nastavio sa blijedim partijama, poslije blamantnog poraza od Liverpula (4:0), od Crvenih Đavola je bio bolji i Arsenal na svom stadionu.

Na sreću navijača Junajteda, ovaj poraz ih nije spustio niže na tabeli, ostaće na šestom mjestu, ali samo ako Vest Hem ne savlada svog rivala.

Nuno Tavareš je već u trećem minutu svojim golom najavio katastrofu Mančestera, Nketija je potom uvećao prednost u 28. minutu meča, ali je gol poništen zbog ofsajda, na žalost svih “Topdžija”.

Ipak, četiri minuta kasnije, Bukajo Saka je bio precizan sa bijele tačke i time, činilo se, riješio je meč. Međutim, Kristijan Ronaldo nije mislio tako već je postigao gol samo dva minuta kasnije.

Drugo poluvrijeme je moglo da bude ono gdje Mančester okreće meč, samo da Bruno Fernandeš nije promašio penal u 57. minutu… Da nesreća po Junajted bude gora, Ronaldo je postigao još jedan gol u 61. minutu, ali je i njegov poništen zbog ofsajda.

Konačnih 3:1 postavio je Granit Džaka u 70. minutu meča, čime je i donio svojoj ekipi veoma važnu pobjedu u borbi za Ligu šampiona iduće sezone, prenosi Telegraf.