Novi poraz Igokee

26.01.2019. | 23:31

Košarkaši Igokee poraženi su od FMP-a rezultatom 87:78 u utakmici 17. kola regionalne ABA lige, a utakmica je riješena u u poslendjoj dionici koju je Igokea dobila sa 26:11 uz sjajnu igru Alekse Uskokovića.

Poslije izjednačenog početka i igre koš za koš Rebec sa deset metara pogađa trojku za plus četri, na drugoj strani na isti način uzvraća Džeret. Ušlo u seriju brzih trojki, ovaj put na druoj strani Rebec šutira za tri poena ali nakon faula kompenzuje sve poene sa linije slobodnih bacanja, a na drugoj strani seriju nastavlja Adamović koji ponovo smanjuje na minus jedan.

Mnogo bolje Igokea je odgovorila u drugom periodu i ovu dionicu dobila sa 25:17, pa je na poluvijeme otišla sa viškom od pet poena 45:40, a iz druge dionice svakako treba izdvojiti sjajanu akciju Anđušića i Ilića koja je podigla čak i domaću pobliku na noge.

FMP je dobro otvorio treću četvrtinu, serijom 6:0 i prešao u vođstvo 47:45, a onda je Igokea napravila seriju 10:0 za plus devet.

FMP prilazi na dva poena manjka 67:65, ali je Luković odmah u narednom napadu, na sedam minuta do kraja pogodio trojku za plus pet. 70:65. Domaći tim uzvraća serijom 10:0, za vođstvo od 75:70. Seriju domaćeg tima prekinuo je Anđušić trojkom ali odmah uzvraća Radovanović trojkom i slobodnim bacanjem. Sava Lešić isti učinak ima već u narednom napadu, pogađa koš uz prekršaj za prilazak na minus dva.

Uskoković odgovara trojkom za FMP, Milošević potom pogađa dva slobodna bacanja za Igokeu, a Uskoković ponovo nakon sjajnog ulaza postiže poene za FMP za vođstvo od 83:78 sa kojim su domaći ušli u poslednje dvije minute.

Završnicu meča obilježilo je nekoliko promašenih otvorenih šuteva Igokee i zicera FMP-a, a onda je Uskoković definitivno potvrdio da je čovjek odluke u ovom meču. Pogodio je dva slobodna bacanja za vođstvo, a poslije još dva poena za konačnu pobjedu.

Dvije uzastopne tehničke Igokee

Rijetko se dešava da jedan tim dobije dvije uzastopne tehničke greške, a upravo se to dogodilo Igokei na utakmici protiv FMP-a i to na četiri minuta i 35 sekundi do kraja. Prvu je dobio kapiten Vk Radovojević zbog flopinga, odnosno odllumljenog faula prema mišljenju sudija, a odmah potom i trener Dragan Nikolić je dobio tehničku grešku. Uslijedila su dva bacanja za vođstvo 73:70 i lopta sa strane za tim iz Beograda.

 

Izvor:(SrpskaInfo)