Novi obrt – Francuzi objavili dobre vijesti po Novaka: Đoković će ipak igrati na Rolan Garosu?

10.02.2022. | 19:19

Poslije turbulencija oko Australijan opena s pravom se nametnulo pitanje kako će izgledati nastavak sezone Novaka Đokovića, odnosno hoće li mu organizatori ostalih velikih turnira omogućiti učestvovanje i bez vakcinacije.

Nakon što su australijske vlasti ukinule vizu srpskom teniseru i deportovale ga iz zemlje, uoči prvog grend slema u godini, smjenjivale su se informacije o tome hoće li prvi reket svijeta moći da nastupi na nekim od narednih teniskih turnira.

Prije svega polemisalo se o Rolan Garosu i Vimbldonu, gdje je najavljeno da bi Đoković morao da se vakciniše, ukoliko želi da dobije šansu za odbranu trofeja na ovim prestižnim turnirima. Francuska Vlada je nedavno usvojila zakon koje ne idu u prilog najboljem teniseru svojeta, a danas iz ove zemlje stižu najave da bi on mogao da zaigra u Parizu i bez vakcinacije.

Naime, Đoković bi mogao da na Rolan Garosu brani titulu osvojenu prošle godine, jer u Francuskoj mijenjaju važno pravilo!

Na takav zaključak navode najnovije izjave francuskog šefa za Kovid strategiju Alana Fišera koji je izjavio da bi u toj zemlji ipak mogla da budu promenjena pravila pre Rolan Garosa, istakli su tamošnji mediji a prenosi britanski “Ekspres”.

Nedavno je iz Francuske stigla informacija da svi učesnici sportskih događaja, bilo sportisti, bilo publika moraju da budu dvostruko vakcinisani da bi dobili kovid propusnicu

Tada je rečeno da pravila važe za sve, pa tako i Novaka Đokovića, ali sada se dogodio važan obrt.

Alan Fišer je u francuskom senatu rekao da bi ta zabrana mogla da bude “ukinuta vrlo brzo”.

“Postoje kovid mjere koje i dalje važe, ali se postepeno ukidaju. Uvijek smo govorili da želimo da ukinemo kovid propusnice za vakcinisane čim situacija u bolnicama to dozvoli”, rekao je Gabriel Atal, portparol vlade Francuske, upitan o komentarima Fišera.

“Profesor Fišer je rekao da su projekcije takve da bismo mogli u martu ili aprilu da ukinemo propusnice koje važe samo za vakcinisane. Naraavno da to želimo”, naveo je Atal, a prenio “Koneksion Frans”.

Kako se Rolan Garos održava krajem maja i početkom juna, jasno je da bi ovo mogla da bude dobra vijest za Novaka Đokovića.