Novi kiks Španije na Evropskom prvenstvu!

19.06.2021. | 23:02

Fudbaleri Španije i Poljske odigrali su 1:1 u drugom kolu grupe E Evropskog prvenstva. Crvena furija ni na drugoj utakmici zaredom nije uspjela da pobijedi, te će u posljednjem kolu morati da upiše tri boda ukoliko želi plasman dalje.

Španija je u utakmicu ušla sa epitetom favorita, ali poslije devedeset odigranih minuta nisu uspjeli da opravdaju to zvanje. Poljska, kojoj je ovo bila biti ili ne biti utakmica, odigrala je hrabro i došla je do ključnog boda.

Crvena furija u posljednjem kolu igra protiv Slovačke i potrebna su joj tri boda, baš kao i Poljskoj protiv Švedske.

Na početku meča nije bilo mnogo prilika. Igralo se u dobrom ritmu, uglavnom ispred gola Poljske, ali gosti su se organizovani branili i nisu ostavljali mnogo prostora za manevar protivniku.

Ipak, iz naizgled bezopasne situacije, Španija je povela. Đerar Moreno je uputio nešto između udarca i centaršuta, Morata je bio na pravom mjestu i smjestio je loptu iza leđa Ščesnog.

Devet minuta kasnije zaprijetio je Đerar Moreno, u 43. Poljaci su imali veliku priliku da dođu do izjednačenja. Sviderski je pogodio stativu, lopta se odbila do Levandovskog koji je promašio zicer.

To je bila i posljednja šansa u prvom poluvremenu, pa se na pauzu otišlo sa minimalnom prednošću Crvene furije.

Poljaci su na početku drugog perioda igra uspjeli da izjednače. Levandovski je sjajno skočio pored Laporta i udarcem glavom savladao je Unaija Simona.

Samo četiri minuta kasnije Španci su imali veliku šansu da ponovo dođu do prednosti. Moreno je iznudio penal i preuzeo je odgovornost.

Pogodio je samo stativu i ostalo je 1:1.

Bilo je potrebno Španiji da se povrati poslije ovog šoka. U završnici su pokušavali, stvarali su šanse, ali Poljska se hrabro branila i na kraju je došla do zasluženog boda, piše Sputnik.

Odlučujuće utakmice za plasman u nokaut fazu igraju se u srijedu 23. juna u 18 časova. Oba meča, Španija – Slovačka i Švedska – Poljska, na programu su u isto vrijeme.