Novi dom do 2025. godine: Inter Majami gradi stadion od milijardu dolara

30.08.2023. | 09:36

Inter Majami započeo je gradnju novog stadiona, objavio je američki klub sinoć otkrivajući nove fotografije kompleksa vrijednog milijardu dolara.

Lionel Mesi, Dejvid Bekami društvo preseliće se u svoj novi dom 2025. nakon što su igrali na stadionu DRV PNK u Fort Lauderdaleu na Floridi od prve sezone Majamija 2020. godine.

Vremenski rok za izgradnju novog stadiona s 25.000 sjedećih mjesta usklađen je s posljednjom godinom Mesijevog ugovora nakon što se pridružio Geronsima sredinom jula.

“S Interom iz Majamija moja je porodica krenula u izgradnju nečeg istinski transformirajućeg. U samo četiri godine promijenili smo svjetsku percepciju američkog fudbal. Dok započinjemo izgradnju Majami Fredom Parkom ‘vodi nas ta ista vizija'”, rekao je izvršni vlasnik Inter Majamija Horhe Mas.

Kako kaže stvaranjem višestranog prostora postaviće novi standard onoga što sportski kompleksi mogu biti.

“Radujemo se pružanju destinacije za hranu i zabavu u kojoj će porodice uživati tokom cijele godine. Jedva čekam poželjeti dobrodošlicu našim navijačima na našem vrhunskom stadionu i čuti povike dok Mesi i vaši Inter Majami igrači izlaze na teren prvi put u 2025. godini”, naglasio je on.

Projekt vrijedan milijardu dolara proširuje se van MLS-a s kompleksom koji će uključivati i javni park od 58 hektara koji će biti najveći novi park u Majamiju, fudbalska i atletska igrališta za mlade i zajednicu, te komercijalnu i zabavnu ponudu, s lukzusnim hotelom sa 750 soba, maloprodajnim centrom i poslovnim prostorom.