Novak o povratku u Australiju i eventualnom sudaru s Nadalom: Bila bi to senzacija koju svijet čeka!

28.05.2022. | 10:35

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu-finala Rolan Garosa pobijedivši Aljaža Bedenea (3:0), dok ga u narednoj rundi očekuje Dijego Švarcman. Poslije obaveza na terenu Nole je odgovarao na pitanja novinara, a dotakao se i Australije i eventualnog susreta sa Rafaelom Nadalom u Parizu.

„Što se tiče Vlade, da, čuo sam vijesti, ali ne znam ništa o mojoj vizi, da li će mi biti vraćena, da li će mi dozvoliti da se vrati u Australiju. Želio bih. Želio bih da odem i igram Australijan open. Ako dobijem šansu da se vrati u Australiju i na mjesto gdje sam ostvario najveće uspjehe na Gren slemu u karijeri. Volio bih da se vratim”, istakao je Novak.
Strani novinari upitali su Đokovićada li je čuo da su izbjeglice, iz ozloglašenog hotela-pritvora u Australiji, puštene na slobodu.

„Ako je to tačno, srećan sam, zato što je sve to za njih bilo jako teško, posebno za one koji su tamo bili devet godina. Ja sam ostao tri nedjelje, ne mogu ni da zamislim kako je provesti devet godina. Nisu uradili ništa pogrešno. Ne razumijem zašto, ali ako sam uspio bar malo da osvijetlim situaciju, srećan sam, zato što sam im dao šansu u drugoj zemlji. Ne znam da li su neki od njih ostali u Australiji ili ne, ali znam da je Ali (momak sa kojim je pričao prim. aut) otišao u Ameriku. vidio sam to, te fotografije. Bio sam srećan, on je srećan, zato što će živjeti slobodno. Potcjenjujemo slobodu. Dok stvarno to ne doživiš, nemaš pojma kakav je to osećaj kada ti oduzmu slobodu”, rekao je Đoković.

Đoković se poslije trijumfa nad Bedeneom osvrnuo i na situaciju kroz koju prolazi Boris Beker.

„Slama mi srce što vidim kroz šta prolazi, ne želim da ulazim u sam proces, šta je bilo fer, a šta ne, šta je učinjeno. Borisa smatram za prijatelja i člana porodice, uvijek je bio tako divan prema meni i mojoj porodici, imamo odličan odnos tokom godina. Bio sam u kontaktu sa jednim od njegovih sinova, Noom, i pitao sam da li ima nešto što mogu da uradim, da pomognem, da budem uz Bekerove članove porodice, jer ne mogu da dođem do njega… To je strašno. On je neko koga znam tako dobro i naravno neko ko je legenda našeg sporta, a prolazi kroz to što prolazi. Prošlo je manje od mjesec dana i znamo još koliko mora da bude tamo. Nadam se da će ostati zdrav i jak”, poručio je Đoković.

Mnoge interesuje kako bi mogao da izglea potencijalni susret Đokovića i Nadalana ovogodišnjem Rolan Garosu. Bio bi to epski spektakl.

„Žrijeb je nešto čemu čovjek može da se nada, priziva ga ili kako god, ali je to izvlačenje čisto pitanje sreće. To je što je. Igrač sam koji stvarno vjeruje u svoje mogućnosti, znam da sam pobjeđivao i onog najtežeg protivnika ovdje nekoliko puta. Ukoliko dođe do tog duela, a dijeli nas samo jedan meč, da će to biti senzacionalan sportski meč, ono što sportski svijet i mnogi priželjkuju. Biću spreman, moj fokus je na Švarcmanu, to znamo da takav pristup ima svako ko je šampion”, zaključio je Novak i dodao da ne čita previše portale i vijesti već pet godina, te da često sam postavlja slike na „Instagram“.