Novak Đoković zbog umora odustao od Rodžers kupa

26.07.2019. | 22:37

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće igrati na Rodžers kupu u Montrealu zbog umora. Đoković je odlučio da preskoči masters u kanadskom gradu nakon iscrpljujućeg nastupa na Vimbldonu, kako bi se što bolje pripremio za Ju-Es open i završnicu sezone.

Novak je nedavno osvojio peti trofej na terenima Ol Ingland klaba pobjedom nad Rodžerom Federerom u finalu, nakon pet sat i taj-brejka u odlučujućem setu.

Trenutno vrijeme provodi na hrvatskom primorju gdje se odmara i skuplja snagu, a u dogovoru sa svojim timom je odlučio da preskoči turnir koji je osvajao četiri puta u karijeri.

“Žao mi je što moram da vas obavijestim da sam odlučio da se povučem sa Rodžers kupa. Uz podršku tima, odlučio sam da svom tijelu dam malo više odmora i vremena za oporavak, prije nego što se opet vratim da igram”, objavio je Đoković koji je prošle sezone stigao do osmine finala, što znači da će izgubiti 90 ATP bodova.

Svjetski broj jedan je naveo da mu je žao što se neće pojaviti u zemlji u kojoj ima mnogo navijača.

“Volim Kanadu, imam mnogo prijatelja ovdje koji uvijek učine da se osjećam kao kod kuće. Radujem se povratku i ponovnom igranju pred svima vama u Montrealu.”

Rodžers kup je turnir iz serije 1.000 koji se naizmjenično igra u dva grada – Torontu i Montrealu. Đoković je po dva puta slavio u oba, 2007. i 2011. u Montrealu, dok je 2012. i 2016. godine bio najbolji u Torontu.

Osim njega neće biti ni povrijeđenog Huana Martina del Potra, dok se očekuje da Novakov sljedeći turnir bude masters u Sinsinatiju (11-18. avgusta), na kojem će braniti trofej. To će mu ujedno biti i priprema za posljednji grend slem u sezoni.

Rodžers kup na programu je od trećeg do 11. avgusta, igra se za nagradni fond od 4,6 miliona dolara, a titulu brani Rafael Nadal.

 

Izvor:(RTS)