Novak Đoković u osmini finala Vimbldona

05.07.2019. | 19:42

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona pobijedivši Huberta Hurkača poslije četiri seta – 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Najbolji teniser svijeta u narednom kolu igraće protiv Feliksa Ože-Alijasima ili Iga Umbera.

Srpski igrač susreo se sa do sada najtežim rivalom na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je mladi Poljak odigra dva izuzetno kvalitetna seta.

Od starta meča moglo je da se vidi da ovo neće biti nimalo lak ispit za Đokovića. Njegova igra nije bila na najvećem nivou, a Hurkač je igrao dobar tenis.

Spasavao je brejk lopte Đoković, a onda je u idealnom trenutku oduzeo servis protivniku. Najbolji igrač svijeta u jedanestom gemu pravi brejk, a potom u dvanestom ga potvrđuje za 1-0 (7:5).

U drugom setu gledali smo dobre razmjene, igra se rasplamsala i navijači su uživali. Najljepši poeni uglavnom su pripadali 22-godišnjem teniseru, koji je briljirao na mreži.

Brejkova nije bilo i set je otišao u taj-brejk. Poljak je tamo imao nešto više sreće, ali i znanja, i zasluženo rezultatom 7:5 dolazi do izjednačenja.

Ovo kao da je naljutilo najboljeg tenisera svijeta. Drugi set trajao je više od sat vremena, a treći svega 23 minuta. Novak duplim brejkom dolazi do ponovnog vođstva – 6:1.

Sličan epilog vidjeli smo i u četvrtom periodu igre. Novak je brzo oduzeo servis Hubertu i do kraja nije imao problema da ga i zadrži. Đoković je imao i šansu za dupli brejk, ali je Hurkač uspio da osvoji koji gem više u odnosu na treći set.

Na kraju najbolji teniser svijeta dolazi do pobjede rezultatom 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

 

Izvor:(B92)