Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena

19.01.2019. | 09:52

Poslije četiri odigrana seta i pobjedom nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena.

Novak je “slomio” otpor rivala i zasluženo slavio rezultatom 3-1, po setovima 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

Đoković je bio značajno bolji rival tokom maltene celog meča i jedini pad u igri sebi je dozvolio krajem trećeg seta, kada je Denis napravio veliki preokret i uneo u duel koliku-toliku neizvjesnost.

Prema očekivanjima Novak je dobro započeo prvi međusobni okršaj sa Šapovalovim. Nije se štedio i vidjela se velika želja da što prije završi sa mečom, pa je poveo sa 4:1 i imao servis. Šapovalov je pokazao, čak i u prvom setu koji je ubedljivo izgubio, zašto je jedan od najvećih teniskih talenata.

Vratio je jedan brejk, ali potom opet ispustio servis i Novak je sa duplim brejkom osvojio prvi set, te servirao prvi u drugom – što najviše i voli.

U drugom setu Kanađanin je pružio odličan otpor. Đoković nije uspevao da mu “pročita” servis i Denis je sigurno dobijao svoje gemove, koji nisu odlazili ni u đus. Ipak, u svom stilu Đoković je podigao nivo igre na 5:4 i uspio da napravi brejk iskoristivši prvu i jedinu brejk priliku u tom setu.

U trećem dijelu igre sve je počelo identično kao u prethodnim setovima. Srpski teniser je napravio brejk, poveo sa 4:1, ali onda se sve “raspalo”. Šapovalov je vezao čak pet gemova i, na opšte iznenađenje, preokrenuo set i produžio ovaj duel, kao i svoj opstanak na Australijan openu,.

Indisponirani Đoković je imao priliku da se vrati u set prilikom servisa Šapovalova, ali je Kanađanin ostao trezven i dobrim forhendom spasao brejk priliku, te riješio set u svoju korist, ali ispostaviće se samo iznervirao prvog tenisera svijeta.

Kao što je to nekada bivalo, Novaka je nešto razljutilo i on nije hteo da gubi više vremena. Kao “brzi voz” je razbio Šapovalova u četvrtom setu i okončao njegovo takmičenje, pa taj dio igre riješio popularnim “krompirom”, bez ijednog izgubljeno gema.

Srpski teniser sada ima dan odmora, pa će poslije toga u osmini finala igrati protiv Rusa Danila Medvedeva.

 

Izvor:(B92)