Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu

16.05.2019. | 22:10

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je u dva seta savladao Filipa Kolšrajbera.

Srpski teniser odigrao je veoma dobar meč i za samo 64 minuta došao do drugog trijumfa u jednom danu – 6:3, 6:0.

Prvi reket svijeta ranije u toku dana pobijedio je Denisa Šapovalova, a kako je u srijedu padala kiša, morao je ponovo na teren nekoliko sati kasnije.

Isti slučaj bio je i sa Kolšrajberom, koji je eliminisao Marka Čekinata i koji je imao nešto manje vremena za odmor od Novaka.

Đoković će u četvrtfinalu Mastersa u Rimu igrati protiv Huana Martina del Potra. Argentinac je u dva seta pobijedio talentovanog Norvežanina Kaspera Ruda.

Novak nije želio mnogo da provede na terenu što mu je i uspjelo. Srpski teniser odigrao je furiozan meč i niti jednom se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Najbolji teniser planete u oba seta uspio je da napravi brejk na startu. Nijemac se najbolje držao sredinom prvog seta kada je pružio dobar otpor Đokoviću.

Ipak, Novak je imao brejk prednosti što mu je bilo dovoljno da rezultatom 6-3 dođe do vođstva u setovima.

Tokom drugog perioda igre postojao je samo jedan teniser. U prva tri odigrana gema Đoković je napravio dva brejka, a Kolšrajber je osvojio samo jedan poen.

Nijemac je imao tri brejk lopte u četvrtom gemu, međutim Đoković ih je spasao i tako potvrdio dominaciju. Novak je ovim gemom i stavio tačku na meč.

 

Izvor:(B92)