Novak Đoković peti put šampion Mastersa u Parizu!

03.11.2019. | 16:53

Novak Đoković je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0 po setovima 6:3, 6:4 u finalu mastersa u Parizu. Novak je tako stigao do 34. titule na turnirima masters serije. Ovo je njegov peti trofej u Parizu. Meč je trajao 68 minuta.

Novak je stigao do nove titule u gradu svjetlosti, ubjedljivo bez većih problema slomio je otpor Kanađanina. Šapovalov je pokušao da se suprotstavi, pružio je snažan otpor, ipak nedovoljno da ozbiljnije zaprijeti. Novak je, naizgled, sa pola snage stigao do cilja. Đokoviću je fantastično funkcionisao prvi servis, što mu je ulilo dodatno samopouzdanje, a dobrom kretnjom je uspijevao da dođe do lakših pozicija za udarac. Iako će od ponedjeljka biti drugi na ATP listi, Nadal preuzima tron, naš as će imati priliku da se poslije završnog turnira vrati na prvo mjesto.

Poslije gema osvojenog sa nulom, Novak je napao servis protivnika, osvojio dvije vezane brejk prilike, iskoristio je drugu i oduzeo servis protivniku. Potom se naš teniser koncentrisao na svoj servis. Rutinski je održavao stečenu prednost i priveo set kraju – 6:3. Više nije bilo brejk prilika u ovom setu.

Ponovo je Novak pokušao da na startu seta oduzme servis protivniku, međutim, jedinu brejk loptu u prvom gemu nije uspio da iskoristi. Potom je set ušao u miran period u kome su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Odlučujući je, ispostavilo se, bio sedmi gem u kome je naš teniser uspio da iskoristi svoju šansu i stigne do brejka prednosti. Potom je Đoković rutinski priveo set i meč kraju – 6:4 u drugom setu.

Pred Novakom je nedjelju dana odmora, a onda slijede borbe na završnom turniru u Londonu.Na kome će Đoković pokušati da nadoknadi 640 bodova zaostatka za Nadalom.

 

Izvor:(RTS)