Novak Đoković o sudijama: Ostaće bez posla, ali tehnologija je budućnost

10.02.2021. | 16:27

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Australijan opena nakon što je savladao Amerikanca Francesa Tiafoea 3:1 u setovima, a nakom meča opet je govorio o modernizaciji u tenisu rekavši kako će u budućnosti tehnologija sigurno zamijeniti linijske sudije.

Novak je i ranije govorio i javno iznosio mišljenje o ulozi linijskih sudija te rekao svoj stav da bi u budućnosti trebalo doći do modernizacije na tom polju. Đoković teže od očekivanog savladao Tiafoea i plasirao se u 3. kolo Australian Opena

“Mislim da je dobro imati automatski sistem, razumijem da imamo tradiciju te da je to dio istorije ovog sporta, ali kao što sam i ranije govorio, ja sam za to da svako ko je na terenu ili organizaciji ima jedinstveno iskustvo. Imamo mnogo dobrovoljaca širom svijeta, razumijem da je to nešto oduzima od prethodnog iskustva jer će mnoge sudije ostati bez posla, ali s druge strane mislim da je to neizbježno”, rekao je Đoković i nastavio: “Podržavam tu ideju. Naravno, volio bih da sakupljači loptica ostanu, a što se tiče linijskih sudija, onda podržavam tehnologiju.”

Đoković će u 3. kolu Australijan opena igrati protiv Amerikanca Taylora Harryja Fritza, 31. igrača svijeta koji je rezultatom 3:2 u setovima bio bolji od Opelke, piše Klix.