Novak Đoković nakon pobjede: Raduje me kako sam danas igrao, idemo dalje

21.04.2021. | 20:26

Igrao sam dobro od početka, osim servisa gema koji sam izgubio na 5:2. Nastavio sam dobro, servirao dobro kad je trebalo, osjećao se odlično, rekao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslije uspješnog starta na US Openu i pobjede protiv Korejca Sun vu Kvona 6:1, 6:3.

“Igrati na terenu gdje treniram često, koji je moja ovdašnja baza, lijepo je, ali imam čudan osjećaj da nema više publike. Lijepo je vidjeti kraj terena porodicu, one najbliže meni, prijatelje, sve koji su došli. Njima je bilo dozvoljeno da prisustvuju. Inspirišuće mi je da igram ovdje. Nismo imali sreće sa kišom, iako je centralni teren u odličnom stanju. Lijepo je vratiti se na Serbia Open”, istakao je Đoković.
Prvi reket svijeta se osvrnuo i na situaciju da na Serbia Openu može da spava kod kuće.
“To je jedinstven osjećaj, mogu da vidim porodicu i prijatelje. Lijep osjećaj je igrati pred njima. Srećan sam zbog organizacije turnira. Bitno je to i mom bratu i meni, dobili smo dosta pozitivnih komentara. To nam daje podstrek i za narednu godinu, da budemo još bolji. Imaćemo još jedan muški i ženski turnir uskoro, čelendžer za djevojke… Ponosan sam što smo doveli mnogo kvalitetnih turnira u Srbiju. Želimo da domaćim igračima omogućimo da se takmiče na visokom nivou, da grade samopouzdanje, stiču iskustvo i osvoje bodove”, rekao je Đoković.
Iznenađujući poraz od Danijela Evansa prošle nedjelje u Monte Karlu ostavio je iza sebe.
“Mislim da je u nekim trenucima poželjno izgubiti meč, a da sam mogao da biram kad bi se to dogodilo, onda je to početak sezone na šljaci. To mi je ukazalo na to kako treba da odigram. Sad slijedi jedan dan pauze na ovom turniru, pa duel sa Kecmanovićem. Najbolje bi bilo da neko od domaćih tenisera igra finale. Već sam zaboravio meč sa Evansom. Raduje me kako sam danas igrao, idemo dalje”, zaključio je Đoković.