Novak Đoković na impresivan način se plasirao u finale Australijan opena

25.01.2019. | 11:23

Srpski teniser je za samo 85 minuta “počistio” Francuza Luku Puja 6:0, 6:2, 6:2.

Đoković se plasirao sedmi put u finale Australijan opena, gdje će igrati protiv velikog rivala Rafaela Nadala.

Biće to njihov 53. međusobni duel, a Đoković vodi u dosadašnjim susretima 27:25. Posljednji susret su imali na Vimbldonu prošle godine kada je novak slavio 3-2 u polufinalu.

I dalje se pamti njihov jedini susret u Melburnu, u finalu 2012. kada je Srbin pobedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 pose skoro šest sati igre.

Novak je dobio svih prethodnih šest finala u Melburun, a ovo će mu biti 24. Grend slem finale u kojem će se boriti za 14. titulu.

Đoković je u petak odigrao najbolji meč na turniru i uopšte jedan od najboljih u Melburnu u karijeri, napravio je samo pet neiznuđenih grešaka.

Njegovu fenomenalnu igru pratio je prestrašen nastup Puja, ređale su se neiznuđene greške Francuza, dok je Đoković perfektno završavao svoje udarce vinerima, pa je prvi set rešio sa dva brza brejka za svega 23 minuta igre.

Puj se konačno budi na startu drugog seta, ali brzo se vraća u svom “ritam” grešaka, dok Đoković nastavlja da dominira pa sa još dva brejka stiže do 2-0 za manje od sat vremena igre.

Treći set je počeo na isti način, obojica tenisera osvajaju prve servis-gemove, a onda Đoković impresivnom defanzivom pretvara nove greške Puja u brejk za 3:1 i “prelama” meč na koji tačku stavlja još jednim brejkom.

 

Izvor:(B92)