Novak Đoković lako do četvrtfinala Vimbldona

08.07.2019. | 19:10

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u osmini finala Vimbldona savladao je francuskog tenisera Igoa Ambera sa 3-0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale.

Sjajno je Novak počeo ovaj meč izgubivši jedan poen u ovom gemu i to prvi, kada je uz mnogo sreće Amberova lopta skliznula sa “sajle” i dva puta pala u Novakovo polje.

Igo Amber je sjajno servirao i stvarao probleme Novaku Đokoviću, koji iako je stigao do 30:30, uspijeva da napravi dvije greške kod Amberovih servisa i mladi Francuz osvaja drugi gem.

U pravom momentu je Đoković napravio brejk, da bi ga odmah u narednom gemu potvrdio na svom servisu kako bi poveo sa 4:1 i već tada je bilo jasno kome će pripasti prvi set, samo se čekalo da se vidi kojim rezultatom.

Nije baš najsigurnije srpski teniser otvorio drugi set, ali je uspio da osvoji servis gem, da bi dobio “poklon” već u narednom, pošto je Amber napravio duplu servis grešku na samom početku.

Novak je to iskoristio na najbolji mogući način i bez izgubljenog poena pravi brejk, pa ga potom na svom servisu potvrđuje i bilo je jasno da Đoković ima veoma lijepu prednost, da bi pri prednosti od 4:2 napravio i drugi brejk u ovom setu, pa je na svom servisu bez većih problema, poslije 69 minuta igre upisao pobjedu i u drugom setu.

Treći set je počeo nešto ležernije, mirnije, oba tenisera su osvajala gemove na svom servisu pa smo imali egal meč u prvih šest gemova trećeg seta. Već u sedmom Novak ponovo bravi brejk bez izgubljenog poena, pa isti potvrđuje na svom servisu i stiče prednost od 5:3.

U narednom gemu, za koji se ispostavilo da je posljednji, Amber je stigao do prednosti od 40:0, ali je upornost svjetskog broja 1 došla do izražaja pošto je brzo stigao do “djusa”, pa onda i do još dva poena koja su mu donijela trijumf od 3-0.

Novak je tako rezultatom 6:2, 6:2, 6:3 uspio da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, gdje će igrati protiv Davida Gofana, koji je nešto ranije u toku dana savladao Fernanda Verdaska sa 3-1 u setovima.

 

Izvor:(B92)