Nova tri boda: Crvena zvezda ubjedljiva protiv Kragujevčana

08.10.2023. | 18:11

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su danas u Kragujevcu ekipu Radničkog rezultatom 4:3 (3:2) u meču 11. kola Superlige Srbije.

Po dva gola za “crveno-bijele” postigli su Piter Olajinka u 29. i 33. i Mirko Ivanić u 44. i 67. minutu.

Pogotke za domaći tim postigli su Matija Gluščević u 21, Džefri Činedu u 38. i Luka Zorić u 94. minutu.

Međutim, duel u Kragujevcu bi mogao da bude službeno registrovan 3:0 u korist Crvene zvezde zbog administrativne greške Kragujevčana. Na početku drugog poluvremena u igru je ušao Milan Vidović, koji nije bio u zvaničnom zapisniku prije početka utakmice.

On je ušao u igru umjesto Andrije Radovanovića.

Vidović je proveo na terenu 23 sekunde, a poslije intervencije sa klupe Crvene zvezde utvrđeno je da se radi o propustu domaćeg tima. Poslije nekoliko minuta konfuzije na terenu u igru je ušao Vladimir Tomović.

Član 61. stav sedam Takmičarskog pravilnika navodi da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) ako jedan klub u ovom slučaju Radnički nastupi sa igračem, koji nije bio upisan u zapisnik prije početka utakmice.

Crvena zvezda se nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 21 bodom, dok je Radnički pretposljednji sa šest.

Crvena zvezda će u narednom kolu na svom terenu dočekati Javor, dok će Radnički gostovati Napretku u Kruševcu.

Kasnije danas igraće Čukarički – Voždovac i TSC – Spartak.

U petak su odigrana dva meča 11. kola SLS, a postignuti su sljedeći rezultati: IMT – Radnik 1:1 i Radnički (N) – Napredak 1:1. Juče su igrali: Novi Pazar – Vojvodina 3:1, Javor – Železničar 2:1 i Partizan – Mladost 2:0.