Nova pobjeda Zvezde u prvenstvu: Crveno-bijeli bez poraza pred plej-of

10.04.2023. | 20:13

Nastavila je Crvena zvezda sa dominantnim partijama u Superligi Srbije, pa je tim Miloša Milojevića pobjedom nad kragujevačkim Radničkim (2:0) završilo prvi dio sezone bez poraza.

Silovito su crveno-bijeli ušli u današnju utakmicu, od prvog sudijskog zvižduka preuzeli su inicijativu na terenu, i već u sedmom minutu meča došli do rane prednosti. Kangva je tada iz slobodnjaka pogodio stativu, lopta se odbila do Aleksa Viga, koji je efektnim udarcem sa distance pocijepao mrežu Radničkog.

Nastavila je Zvezda sa ofanzivnom igrom, a prednost je vrlo lako mogla da bude duplirana u 17. minutu, ipak Katai se propisno obrukao u toj situaciji. Poslije fenomenalne kombinacije crveno-bijelih, Katai se našao sam ispred protivničkog golmana, ali je loše šutirao pa je lopta prošla malo pored stative.

Nakon lošijeg početka meča, uspjeli su gostujući igrači da se konsoliduju nekako, i prvi put priprete u 20 minutu. Nakon uigrane akcije poslije kornera, lopta je došla do Evandra, ovaj je iz prve šutirao, ali ne dovoljno precizno da iznenadi Borjana.

Zvezda je nastavila da kontroliše stanje na terenu i uspostavlja ritam, dok su gosti nekoliko puta ulazili u obećavajuće šanse, prvenstveno preko Činedua i Vlajkovića.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, a onda u drugih 45 minuta viđena je potpuno druga slika na terena.

Ritam igre je značajno opao, Zvezda je i dalje kontrolisala posjed, ali nije uspijevala da pronađe put do gola Radničkog. Tako je bilo sve do 78. minuta, kada je tačku na ovu utakmicu postavio talentovani Stefan Mitrović.

Nakon 30. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda se nalazi na prvoj poziciji na tabeli sa 82 osvojena boda.