Nova pobjeda omladinaca Zvezde: Crveno-bijeli u drugom kolu Lige šampiona

05.10.2022. | 18:21

Omladinci Crvene zvezde pobijedili su Omoniju i u revanšu prvog kola omladinske Lige šampiona (staza šampiona) u Larnaki sa 2:1 i plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija gdje ih čeka holandski AZ Alkmar, koji je eliminisao Šamrok.

Stigla je Crvena zvezda u Larnaku sa malom prednošću iz Beograda (1:0), i dobro je otvorila meč. Konotrlisalli su Beograđani igru kroz posjed i čekali priliku da nađu pukotinu u odbrani Omonije. Nisu dugo čekali crveno-bijeli da kazne Kiprane, već u 18. minutu je na Brajićev pas Vukičević je zatresao mrežu i počeo da taba stazu za prolazak u drugo kolo.

Nastavili su crveno-bijeli da igraju dobro, nisu čuvali prednost pa su u najboljem momentu duplirali prednost. Matić je izveo prekid a Luka Stojsavljević je u 44. minutu povisio na 2:0.

Omonija je krenula na sve ili ništa u nastavku i već u 51. minutu preko Nepfitua smanjila prednost crveno-bijelih. Izdržali su igrači Zvezde i naredni desetominutni pritisak, pa su ponovo preuzeli kontrolu nad utakmicom. Miladinović je dobro branio, odbrana je bila stamena, pa su izabranici trenera Zorana Rendulića zabilježili i drugu pobjedu nad prvakom Kipra.