Nova drama, novi produžetak i još jedna pobjeda Partizana: Monako pao u Areni

05.12.2023. | 23:15

Košarkaši Partizana nastavili su seriju sjajnih rezultata. Pred punim tribinama Arene, stigli su do četvrte vezane pobjede, druge uzastopne u Evroligi, gdje su u 12. kolu takmičenja, poslije neizvjesne završnice, grčevite borbe i produžetka, savladali Monako – 89:85 (16:13, 16:22, 19:16, 21:18, 17:13).

Kao i mnogo puta do sada, utakmica Partizana u Evropi odlučena je u uzbudljivoj završnici i poslije Panatiniakosa, drugi put u nizu nakon produžetka. Mogli su crno-bijeli sve da završe u regularnom toku, kada su na 20 sekundi do kraja imali “+4” (70:66) nakon polaganja Pantera. Ali je Džejms sa dvije vezane trojke izborio produžetak Monaku, iako je Panter imao i šut za pobjedu.

Ipak, na sreću navijača crno-bijelih, ekipa Željka Obradovića bila je sigurnija u dodatnih pet minuta, gdje su ogromnu ulogu odigrali Panter, Doužer i Smailagić. Kapiten Partizana postigao je sedam poena u produžetku, dok su Doužer i Smailagić ubacili ključne poene za preokret i pobjedu, kada je Monako na minut do kraja poveo 83:82. Srpski tim je tako stigao do šeste pobede (6-6) u sezoni i zadržao korak za ostalim ekipama u borbi za plej-in, dok je Monako pretrpio peti poraz (7-5).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Panter sa 25 poena, Naneli ga je pratio u stopu sa 23, dok su dvocifreni bili još Doužer i Kaboklo, sa 15, odnosno 13 poena. Sa druge strane, listu strijelaca Monaka predvodio je Motijeunas sa 23 poena, Džejms je bio nadomak tripl-dabl učinka, a susret je završio sa 16 poena uz po osam poena i isto toliko asistencija.