Njukasl pokazao zube: Mančester siti ispao iz Liga kupa VIDEO

28.09.2023. | 07:54

Fudbaleri Njukasla pobijedili su Mančester siti 1:0 u meču 3. kola Liga kupa odigranom na “Sent Džejms Parku”.

Strijelac jedinog gola na meču bio je Šveđanin Isak.

Pep Gvardiola je za ovu priliku odmarao nekolicinu igrača na čelu sa Halandom, ali i dalje je na raspolaganju imao ozbiljan tim koji je, ipak, ovog puta podbacio.

Kada ovakav tim Sitija završi meč bez datog gola, onda je jasno kako je Gvardiolin tim igrao večeras na sjeveru Engleske.

Prvo poluvrijeme gosti su još i ličili na tim koji ima “glavu i rep”, tad je i Alvares umalo savladao golmana domaćih, međutim nastavak je donio možda i najslabiju partiju prvaka Evrope od početka sezone.

A “Svrake” su poletjele.

Sa protokom vremena Njukasl je bio bolji, konkretniji i to im je donijelo rezultat preko momka plaćenog 80 miliona evra Real Sosijedadu – Šveđanin Isak je u 53. minutu pogodio mrežu Nijemca na golu Sitija Stefana Ortege.

Nije mu bilo teško, prosto je pokupio loptu na “drugoj stativi” i smjestio je u mežu.

Do kraja, uprkos izmjenama, uprkos nešto konkretnijoj partiji, Siti gotovo nije napravio nijednu ozbiljnu šansu. Bez Halanda, dati gol protivniku, to i nije toliko jednostavno. Gosti su totalno zatajili u drugom dijelu meča.

Gvardiola je zbog nervoze kažnjen žutim kartonom ali teško da mu poslije ovog meča i eliminacije iz najmanje važnog takmičenja za Siti raspoloženje može biti loše.

Njegov kolega, Edi Hou, pamtiće ovu pobjedu jer mu je prva u karijeri protiv trofejnog stratega Sitija.