Njegov trener progovorio: Nadal je kao bik koji je bio zatvoren godinu dana

30.01.2024. | 19:08

Rafael Nadal se uspješno oporavlja od povrede u Brizbejnu i planira maksimalan povratak na teren. To je u intervjuu španskim novinarima rekao njegov trener Karlos Moja.

‘’Sve ide na bolje’’, ističe bivši broj 1 i šampion Rolan Garosa iz 1998.

‘’I dalje smo oprezni, polako pojačava treninge. Nije bilo ništa ozbiljno, ali dovoljno da ne igra na Australijskom openu, iako mu je to bio veliki cilj. Mnogo je želio da to uradi’’.

Interesantno je da je kralj šljake umjesto da u februaru igra na svojoj podlozi u Južnoj Americi, izabrao Dohu na betonu.

‘’Nijedna promjena podloga nije laka. Tačno je da je za njegove zglobove povoljnija šljaka, ali ako bi poslije Brizbejna igrao na njoj, pa se onda vratio na beton u Americi, pa ponovo na šljaku u Evropi, to bi bilo previše. Zato smo izabrali ovakav kalendar, bez promjena podloga.

Moja je prezadovoljan kako je njegov pulen odigrao u Brizbejnu. Prve dvije partije je lako dobio a u četvrtfinalu nije iskoristio meč lopte protiv Australijanca Tompsona.

‘’Najvažnije je da se ponovo osetio kao teniser. Mene je oduševilo kako je odigrao ta tri susreta. Dao nam je primer šta možemo da očekujemo od njega. Najvažnije je da je do povrede igrao bez bolova, a povreda koju je doživeo nije mnogo ozbiljna’’.

Za Moju nema dileme, da se od Nadala mogu očekivati ozbiljne stvari.

Mislim da ovo uopšte ne mora da bude njegova poslednja sezona. Uveren sam da može ponovo da bude kompetitivan protiv igrača iz prvih deset. Prije samo godinu i po dana je osvojio Rolan Garos, nije igrao zbog povrede, sada je zdrav i može opet sve da postigne.

Kaže da ga Rafa uvek iznenadi neverovatnom motivisanošću.

‘’On je kao bik koji godinu dana provede zatvore i onda ga puste. Posle svega što je prošao, lakše je reći više neću da igram, nego se stalno vraćati. Ali za njega to ne važi’’.

Oznake: Nadal, Sport, Tenis, Trener