Nisu samo Džaka i Šaćiri: Još jedan Švajcarac provocirao igrače Srbije VIDEO

03.12.2022. | 15:53

Tokom proslave velike pobjede i švajcarski defanzivac iskoristio je priliku da provocira ekipu koju su savladali nekoliko minuta ranije.

Kada Srbija i Švajcarska igraju na Mundijalu, ne može da bude mirno. U petak uveče imali smo drugi dio ovog velikog rivalstva, ponovo je u centru pažnje bio Granit Džaka koji je izazivao incidente zbog kojih ga čeka kazna od strane FIFA, a kao provokator se pojavio i fudbaler kojeg nismo očekivali. Na samom kraju meča poruku za srpske fudbalere imao je i defanzivac Manuel Akanđi!

Snažni štoper koji se tokom susreta borio protiv Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića uhvaćen je u televizijskom prenosu kako gestikulira ka reprezentativcima Srbije. Na snimku koji kruži drutšvenim mrežama vidi se kako defanzivac maše srpskim fudbalerima i ispraća ih sa Mundijala u Kataru!

Akanđi inače važi za veoma mirnog fudbalera i ovakav njegov gest mnoge je iznenadio. Uz pokrete rukom kojima pokazuje srpskim fudbalerima, Manuel je pokušao i nešto da im doviče, ali vjerovatno nedovoljno glasno. Reprezentativci Srbije nisu primijetili njegovu reakciju, a vjerovatno bi na terenu nastao novi sukob da je samo jedan od njih vidio šta radi švajcarski fudbaler. Pogledajte kako je to izgledalo:

Defanzivac Mančester sitija Manuel Akanđi bar na prvi pogled nema nikakve veze sa Balkanom. Njegova majka je iz Švajcarske dok mu je otac Nigerijac, a mi smo ipak navikli da se na mečevima Srbije i Švajcarske u centru pažnje nađu fudbaleri albanskog porijekla.