Ništa od evropskog proljeća: Zvezda lošom igrom poražena od Monaka

03.11.2022. | 20:40

Fudbaleri Crvene zvezde završili su ovogodišnje takmičenje u Evropi porazom od Monaka rezultatom 4:1.

Može se reći da je Zvezda pobijedila samu sebe s obzirom na izuzetno lošu igru u odbrani i doslovno poklonjena tri gola Francuzima.

Sve je počelo veoma loše za Zvezdu i već u šetom minutu bili su u rezultatskom zaostatku. Neshvatljivo lošu reakciju i izlazak Milana Borjana vješto je iskoristio Kevin Voland.

Mogao je Monako do 2:0 u 16. minutu kada je Visam ben Jeder zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu te je pogodak poništen.

Ipak, Kneževi nisu dugo čekali na drugi gol. U 27. minutu Kevin Voland postiže svoj drugi gol i postavlja konačan rezultat prvog dijela.

Znatno bolja igra Zvezde u drugom poluvremenu, ali bez većeg efekta. Monako ponovo prvi dolazi do gola, samo što ovaj put mrežu Borjana nije zatresao njihov igrač, već Milan Rodić. Igrao se 50. minut, a Rodić se zaletio i nespretnom reakcijom zakucao loptu u svoju mrežu kao da je šutirao na gol Monaka.

Nadu Zvezdi donio je Gelor Kanga četiri minuta kasnije sa bijele tačke, ali ispostavilo se da je to samo umanjenje bruke.

U 68. minutu Zvezda dolazi do novog gola, ali je on poništen jer je Pešić bio u ofsajdu.

Novu lošu reakciju u odbrani Beograđana u 87. minutu Voland kruniše het-trikom i postavlja konačnih 4:1.

Kada se sve sabere i oduzme, sa igrom koju je Zvezda prikazala večeras ne bi imala šta da traži u evropskom proljeću.

Navijačima ostaje gorak ukus i žal za propuštenim šansama iz proteklih pet utakmica, u kojima su crveno-bijeli pokazali znatno bolju igru.

U drugoj utakmici grupe Trabzonspor je minimalnim rezultatom savladao Ferencvaroš i tako obezbijedio Ligu konferencija. Ferencvaroš je prvi na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirani Monako.