“Nisam slučajno došao u Real”: Luka Jović ne želi da ode, već da se bori za svoje mjesto

Srpski fudbaler Luka Jović istakao je da ne želi tek tako da napusti Real iz Madrida, već hoće da se nameće i bori za svoje mjesto u klubu.

Jović se vratio u Real Madrid poslije pozajmice u Ajntrahtu iz Frankfurta i spreman je da u njegovoj trećoj sezoni u “Kraljevskom klubu” pokaže da sa pravom nosi dres ovog kluba.

“Znam koji su moji ciljevi. Trudim se da ostavim pozitivan utisak i da pokažzem ono što je najbolje. Mnogo toga se dogodilo u protekle dvije godine. Sigurno da je moglo da bude bolje, želim da konačno i bude bolje. Nisam slučajno došao u Real Madrid”, rekao je Jović u intervjuu za Tanjug.

Ipak, ukoliko bi opet išao na “pozajmicu” Jović ističe da postoje odreženi faktori koji bi bili primarni u izboru novog kluba.

“Nekoliko stvari bi za mene bile važne – da to bude kvalitetna liga i da imam prostora da igram. Poslije ovoliko dugo vremena gdje sam bio više van terena nego na terenu, u mojim godinama ukoliko dođe do pozajmice prioritet je da budem u klubu koji će u meni prepoznati kvalitet dovoljan da budem konstantna opcija za startnih 11”, kaže Jović.

Srpski napadač takođe smatra da bez obzira na to što nije briljirao u dresu ovog kluba, on nije ništa izgubio, tačnije, samo je dobio u Madridu.

“U Realu ne možete da izgubite, možete samo da dobijete. Igrate sa najboljim svjetskim igračima, cilj je da uvijek budete najbolji u svakom takmičenju. Organizacija kluba je savršena. U takvom ambijentu ne možete da idete unazad”, rekao je Luka Jović.

Još jedan ogroman problem u karijeri Luke Jovića je i konstantan pritisak koji se nameće na njegov tokom njegove čitave karijere.

“Naravno da igranje u najvećem klubu na svijetu sa sobom donosi i veliku odgovornost. Nemam problem sa tim, niti da se nosim sa bilo kakvom vrstom pritiska. Vjerujem u sebe, vjerujem u svoj kvalitet. Znam koliko vrijedim. Nova sezona je ispred mene i prilika za novo dokazivanja. Jedino čemu se nadam jeste da će me poslije dugo vremena potpuno zaobići povrede. Sve ostalo će doći na svoje”, kaže on.

Srpski reprezentativac sem klupskih obaveza u sezoni koja dolazi boriće se i za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru u dresu državnog tima.

“Nadam se plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru. To je naš zajednički cilj. Nije važno koliko i kad ću igrati. Na selektoru je da proceni ko u kom trenutku zaslužuje prostor na terenu, a na nama je da svaki od tih minuta iskoristimo maksimalno. Dobro smo počeli kvalifikacije, dolaskom Dragan Stojkovića stigla je i neka nova pozitivna energija u nacionalni tim, što se vidjelo i po rezultatima. Nadam se novom pozivu i jedva čekam nastavak u septembru”, istakao je Jović.

Ostavite komentar: