“Nisam se predao”: Trener Partizana ne odustaje od titule

27.12.2020. | 15:06

Partizan zimuje na “minus devet”. Još jedna sezona u kojoj sa debelim zaostatkom gleda u leđa večitom rivalu.

Preokret kakav je Marko Nikolić napravio prije tri i po godine sada djeluje teško ostvariv, jer je zaostatak veći nego onomad, a nema ni plej-ofa koji je tada prepolovio minus crno-bijelima.

Trener Aleksandar Stanojević u razgovoru za Novosti priznaje da je situacija takva da teško može da se razmišlja o tituli, ali…

“Ne razmišljam mnogo u tom pravcu, ali se, naravno, nisam predao. Nama je najvažnije da konstantno popravljamo samopouzdanje, da se odvojimo od konkurenata na mjestima koja vode u Evropu i da budemo spremni za svaku priliku koja nam se ukaže da smanjimo bodovni zaostatak za Zvezdom”, ističe Stanojević.

Stručnjak koji je prije deset godina uveo crno-bijele u Ligu šampiona, osvojio duplu krunu, ne kaje se što se, iako je godinama imao drugačiji stav, vratio u Partizan, u srpski fudbal.

“Istina je da sam imao taj stav kada sam odlazio, pa i kasnije. Kada sam donio odluku da prihvatim ponudu i sjednem na klupu Partizana bio sam svjestan svega i prihvatio sam sve što srpski fudbal nosi sa sobom, pa ne želim da tražim bilo kakve alibije“, rekao je Stanojević.

Ocjenjuje trener Partizana da se tokom te decenije njegovog odsustva fudbal u Srbiji dosta promijenio. Nabolje.

“Primjetno je da se fudbal dosta promijenio, moj je utisak da većina klubova u ligi mnogo više rizikuje nego ranije. Eto, nedavno su na našem stadionu Lučanci igrali visoki presing, samim tim smo i mi imali više prostora, pa je i utakmica bila atraktivnija, sa više golova. Dosta je mlađih trenera izašlo u prvi plan, vidi se njihov rukopis. Prije svih bih izdvojio Žarka Lazetića koji radi sjajno sa Metalcem, Jovan Damjanović je dosta doprinio izgledu Voždovca, Čukarički je po meni takmičarskija ekipa sa Dušanom Đorđevićem na klupi“, zaključio je Aleksandar Stanojević, trener Partizana.