Nina Stojanović u trećem kolu turnira u Majamiju

26.03.2021. | 21:26

Fantastična Nina Stojanović napravila je veliko iznenađenje, izbacivši 26. nosioca Juliju Putincevu iz Kazahstana na turniru u Majamiju sa 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 6:2.

Odličan meč odigrala je srpska teniserka, a da je imala malo više koncentracije, mogla je da ga dobije u dva seta. Ovako, ostala je na terenu čitava dva časa i 46 minuta, ali je najbitnije da je prošla dalje.

Slabije ju je služio servis, imala je pet duplih grešaka, ali je imala bolju realizaciju i prvog i drugog servisa, tako da je na kraju apsolutno zasluženo prošla u treće kolo.

Nina je prva došla do brejka, već u trećem gemu i držala je tu prednost sve do 10. gema, u kom je servirala za vođstvo u setovima. Nije iskoristila čak četiri set-lopte, a prvu brejk šansu Putinceva je iskoristila i ostala u setu – 5:5. To kao da je poremetilo Srpkinju, pa je izgubila i naredna dva gema i Kazahstanka je povela nakon velike borbe i 58 minuta igre.

Izgubila je Nina četiri gema zaredom, ali je to nije uzdrmalo. U drugom setu je viđena prava revija brejkova, što i nije baš neko veliko čudo za ženski tenis.

Od 12 odigranih gemova, bilo je čak sedam brejkova, jedan više je napravila Stojanovićeva i vratila Putincevoj istom mjerom za prvi set. Od 3:5 je nanizala četiri gema, sada je ona napravila dva brejka zaredom i izborila odlučujući set.

A u njemu je prosto dominirala, sa dva brejka povela je sa 4:0 i tu prednost je sačuvala odličnom igrom na svoj servis, iskoristivši treću meč-loptu u gemu, u kom je servirala za pobjedu.

Nema šta, napravila je poveliko iznenađenje, dobila na samopouzdanju i ako ovako bude igrala, ima čemu da se nada u trećoj rundi, jer je izborila duel sa drugim nosioce Naomi Osakom iz Japana, koja je bila slobodna u prvom kolu, dok je u drugom sa 7:6, 6:4 savladala Ajlu Tomljanović, Hrvaticu koja igra pod zastavom Australije.

Nina Stojanović nanizala je i četvrtu pobjedu u Majamiju, pošto je do glavnog žrijeba došla preko kvalifikacija – dvije pobjede i još dva trijumfa u glavnom žrijebu. Prvi put će igrati protiv Osake, kojoj je ovo prvi turnir od osvajanja titule na Australijan openu, kada je u finalu bila bolja od DŽenifer Brejdi iz SAD.