Nikola Jović nije zapostavio svoje obrazovanje: Poslije Mundobasketa, nazad u školu

26.09.2023. | 08:27

Nikola Jović oduševio je na Mundobasketu, dao je veliki doprinos svjetskom srebru, ali nije zapostavio ni svoje obrazovanje. Za “Majami Harald” otrkio je da je dan poslije velikog slavlja, izlaska na balkon Skupštine na dočeku u Srbiji, uspješno završio srednju školu u Srbiji.

“Imali smo veliku ceremoniju za proslavu srebra u Beogradu, a dan poslije otišao sam u moju srednju školu da završim diplomski. Sve to se zapravo dogodilo dva dana poslije završetka Svjetskog prvenstva”, otkrio je Nikola za “Majami Harald”, prenosi “Arena sport”.

Dok su njegovi vršnjaci redovno završavali svoje školske obaveze, Jović je iz Amerike putem “Zuma” polagao ispite, radio vježbe i konačno završio srednju školu godinu dana poslije vršnjaka.

“Lijepo sam proslavio diplomu sa svojom porodicom uz ručak. A, diplomu čuvam kao sliku u telefonu”, rekao je Jović.  Jović je sa margine stigao na glavnu scenu, posle Akropolis kupa grabio je mjesto startera u selekciji Srbije i na Mundobasketu je imao prosjek od 10,1 poena, tri skoka i 2.6 asistencija. Bio je u konkurenciji za najboljeg mladog igrača SP. Teško mu je i pao poraz u finalu od Njemačke,  poslije kojeg nije krio emocije i suze.

“Početna ideja je bila da odem u Srbiju i pomognem timu koliko god mogu. Stvarno sam želio da vidim gdje se trenutno nalazim, koliko sam dobar u odnosu na naše momke jer sam odrastao gledajući ih i često sam razmišljao da želim da budem kao oni. Zato sam stvarno želio da vidim gdje se trenutno nalazim u poređenju sa njima. Naravno, potpuno sam se posvetio radu i pokušaju da napredujem. Ispalo je odlično. Igrao sam puno, što mislim da niko nije očekivao da ću toliko igrati i imati takvu ulogu. Ali, trener je vjerovao u mene i uradio sam neke sjajne stvari za tim, pa sam se osjećao sjajno. Zaista je bilo važno za mene da samo nastavim da igram”, istakao je Jović.

Oznake: Nikola Jović