Nikola Jokić proslavio rođendan: Posebno ga pogodila jedna pjesma

20.02.2022. | 08:26

Nikola Jokić, košarkaš Denvera, juče je proslavio svoj 27. rođendan.

Jedini Srbin sa MVP titulom u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu uživao je u slobodnom danu, a u noći između nedjelje i ponedjeljka od 02:00 igraće na Ol-star utakmici u timu Lebrona DžEjmsa.

Naravno da su čestitke pristizale iz svih dijelova svijeta jer su njegovi brojni obožavaoci željeli da budu dio “proslave”, a Denver se potrudio da mu uljepša divan dan.

Pustili su mu video sa porukama navijača, Somborac se oduševio, a njegovu najvatreniju reakciju je izazvala pjesma “Srećan ti rođendan, sunce moje drago”.

Ko je sve i na koji način čestitao Nikoli rođendan, pogledajte u video prilogu.

Nikola Jokić rođen je 19. februara 1995. godine u Somboru. Karijeru je počeo u Vojvodini iz Novog Sada, a vrtoglav uspon počinje 2012. kada prelazi u Megu i kada o njegovoj karijeri počinje da se stara menadžer Miško Ražnatović.

U regionalnoj ABA ligi bio je najkorisniji košarkaš 2015. godine, kada izlazi na NBA draft i kada ga Denver Nagetsi biraju sa 41. mjesta. U Koloradu su mu se poklopile sve kockice, a trener Majk Meloun brzo je shvatio kakav biser ima u rukama. Počeo je igru da gradi oko Srbina, a Jokić mu je sjajnim partijama i nevjerovatnim učinkom i asistencijama vraćao na parketu.

Navijači Denvera nemaju sumnje, Nikola Jokić jeste najbolji košarkaš Nagetsa u istoriji, uz sve poštovanje Aleksu Inglišu, Dejvidu Tompsonu, Karmelu Entoniju, Dikembeu Mutombu, Redžiju Mileru, Niku Van Ekselu, Lafonsu Elisu, Antoniju Mekdajsu, Čonsiju Bilapsu. Redao je i rjeđa rekorde u NBA ligi, ima status koji zahtijeva uvažavanje od strane kolega, ali i medija širom Amerike.

Jokić je ostvario najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige za samo 14 minuta i 33 sekunde provedenih na terenu. Ujedno je postao evropski košarkaš sa najvećim brojem tripl-dabl mečeva i ušao među 10 najboljih igrača po ovom parametru u istoriji NBA lige. Postao je MVP regularnog djela sezone 2020/21 i sada je na putu da tu titulu i odbrani i opet postane najkorisniji igrač NBA lige.

Nikola je oženjen sa Natalijom, koja mu je prošle godine rodila ćerkicu Ognjenu. U sjajnim je odnosima sa starijom braćom Nemanjom i Strahinjom koji žive sa njim u Americi i koji su gosti na svim njegovim utakmicama u Denveru, ali i po ostalim gradovima.