Nikola Jokić najbolje plasiran iz regiona: Ovo je lista najboljih neameričkih NBA igrača

06.12.2021. | 19:56

Listu od 75 najboljih neameričkih košarkaša u istoriji, koju je napravio portal “Yahoo sports” popunjava veliki broj košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije, a najviši plasman ostvario je srpski centar Nikola Jokić koji je osmi na listi.

Jokić je do te pozicije došao zahvaljujući jednoj MVP nagradi, biranjem u najbolji tim NBA lige dva puta, učešćem na All-Star meču tri puta i jednom srebrnom medaljom sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama.
Prvo mjesto na listi zauzima legenda Houston Rocketsa Hakeem Olajuwon, a iza njega je legenda Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki.
Na trećem mjestu, ujedno i prvoplasirani košarkaš kada govorimo o igračima koji su još uvijek aktivni, je Giannis Antetokounmpo, Grk koji nastupa za Milwaukee Buckse. Treći je Steve Nash, pa onda slijede Pau Gasol, Tony Parker, Manu Ginobili itd.
Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, poslije Jokića, najbolje je plasiran Luka Dončić koji se nalazi na 11. mjestu. Legendarni Dražen Petrović je 14.
Mjesto na listi zauzeo je i Jusuf Nurkić koji se nalazi na 74. poziciji.
Na listi je još mnogo košarkaša iz bivše Jugoslavije, a među njima su Toni Kukoč, Nikola Vučević, Goran Dragić, Dino Rađa i Bojan Bogdanović, piše Radio Sarajevo.

Oznake: Lista, Nikola Jokić