Niko od trenera mu nije ravan: Jagodić 100 mečeva na klupi Borca uz pozitivan skor

20.10.2020. | 19:25

Trener Borca Vlado Jagodić ispisao je novu stranicu istorije banjalučkog Borca. Na klupi Banjalučana upisao je 100 zvaničnih mečeva po čemu mu niko od trenera nije ravan.

Otpočeo je Jagodić peti mandat na klupi Banjalučana, a u njemu je zaokružio jedan ciklus od 100 zvaničnih mečeva. Gledajući u nazad ovaj stručnjak kaže:

“Ponosan sam, ovo je moj peti mandat na klupi Borca. Bivši sam igrač, bio sam sportski direktor, bio sam pomoćni trener četiri godine u vrijeme kada sam sticao svoju trenersku afirmaciju.  Kada sam četvrti put završio mandat, 2017. godine mislio sam da možda neću uspjeti napraviti taj veliki jubilej od 100 mečeva.  Ovaj peti mandat je i mene, kao i mnoge ljude u fudbalu, je iznenadio, ali evo, desilo se da sam dobio priliku. Ja imam i 46 prijateljskih utakmica i zaista, kada imate toliko toga iza sebe to nije mala stvar”, počinje svoju priču trener Vlado Jagodić kojem je jubilej pokvaren pomalo porazom u Bijeljini.

“Istina je, jedino što sam očekivao jeste da mi taj 100. meč prođe u ljepšem tomu, žao mi je zbog toga ali zaista nisam želio da potenciram to među igračima, oni čak nisu ni znali za moj jubilej. Znali su moji asistenti i ljudi u stručnom štabu.  Htio sam da podredim sve meču u Bijeljini, ali šta se može, bili smo u lijepoj seriji koja je prekinuta, međutim, to je fudbal”, rekao je Jagodić.

“Meni je to zadovoljstvo, mnogi kažu da je statistika nešto što je sekundarno i u drugom planu. Biće mi zadovoljstvo da svojim unučićima pokažem kako je to bilo, 100 utakmica nije mala stvar, što znači da smo nešto uradili. Moji rezultati su zapisani zadovoljstvo mi je što sam vodio klub na ovoliko mečeva, a posebno to što sam, zajedno sa igračima 2011. godine donio tu titulu u klub. Ako gledamo  statistički 55 pobjeda, 20 remija i 25 poraza je takođe pozitivno i nešto zbog čega mogu da budem ponosan”, istakao je Jagodić.

EVROPA

Među brojnim rekordima je i onaj kada je u pitanju Evropa jer je Borac pod dirigentskom palicom ovog stručnjaka prvi put prošao jedno kolo u evropskom takmičenju.

“Hvala onima koji su mi povjerili klupu koja je bila izazov za većinu trenera. Perspektivno gledano Evropa je bila na pragu. Bio sam presrećan, vodio sam reprezentaiju u evropskim utakmicama, igrao nekada davno, a kada  smo bili šampioni sam bio smijenjen pred evropske mečeve. Drago mi je da sam i taj uslov u svojoj karijeri ispunio jer ja sebi uvek postavljam visoke zahtjeve. Želio sam da svoj Borac vodim u Evropi, ne bilo koji drugi klub, prošli smo jedno kolo, iliminasini smo od Rio Avea i svakako da mi ti mečevi mnogo znače u mojoj trenerskoj karijeri”, jasan je Jagodić, piše Srpskainfo.

Oznake: Borac, Jagodić, Klupa