Nikako da zaigra u punom sjaju: Haland napušta Mančester siti?!

02.02.2024. | 17:51

Erling Haland nikako da zaigra u punom sjaju.

Povreda ga je odvojila od prepoznatljive uloge u Mančester sitiju, a taman kad je počeo pomalo da ulazi u igru s klupe stigla je nevjerovatna informacija – Norvežanin razmišlja o napuštanju redova aktuelnog evropskog prvaka!

Erling Haland bio je blizu osvajanja nagrade za najboljeg fudbalera svijeta po izboru FIFA. Po mnogima – to je zaslužio! Međutim, imao je isti broj bodova kao Lionel Mesi, a nagrada je na kraju otišla u ruke Argentincu zbog glasova kapitena nacionalnih timova. I upravo ovaj splet okolnosti vrlo brzo bi mogao da donese senzacionalan transfer norveškog napadača.

Mančester siti je u ljeto 2022. godine za “smiješnih” 60 miliona evra doveo Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund. Već u prvoj sezoni sjajni Norvežanin je udvostučio vrijednost, a silni rekordi koje je oborio golovima, uz triplu krunu Mančester sitija, nisu bili dovoljni da Norvežanin postane najbolji igrač u izbioru FIFA.

Haland ne krije da, pored ekipnih, želi i individualne nagrade, pa kad je takva izostala poslije onakve sezone sjajni igrač se zapitao – “kud plovi njegov brod”. Zbog toga je, tvrdi španski As, 23-godišnji napadač odlučio da u narednom periodu promijeni klub kako bi imao veće šanse da postane najbolji fudbaler na svijetu, pa tako i da prestigne Lionela Mesija po FIFA trofejima i Zlatnim loptama.

Isti izvor navodi da je Real Madrid prva opcija Halanda, tim prije što je Kilijan Mbape u “magli Madrida”. A i ako Francuz ipak završi na Santjago Bernabeu, Real hoće ubitačan napadački tandem Mbape – Haland, prenosi Sportal.