Nikada neizvjesnija trka za šampiona Italije: Osimen spriječio poraz Napolija

21.02.2022. | 21:49

Fudbaleri Napolija remizirali su protiv Kaljarija u zaostalom meču 25. kola Serija i tako propustili priliku da se postave na drugo mjesto tabele u kojoj je šampion i dalje neizvjestan.

Napoli je gubio sve do finiša meča kada im je bod spasa donio Osimen, igrač koji je ušao 20 minuta ranije za konačnih 1:1.

Situacija na tabeli je sljedeća: Milan je prvi sa 56 bodova, drugi je Inter sa 54 (bolja go razlika) i treći je Napoli sa isto toliko bodova. Međutim, Inter ima utakmicu manje, pa je moguće da bi se pobjedom vratio na lidersku poziciju.

Poziciju prvog na tabeli mogao je da pojača i Milan, ali su i oni kiksali u posljednjem kolu. Kada je u pitanju Juventus, šansa da osvoje Seriju A je nikakva, jer zaostaju devet bodova za vodećim Milanom.

Ovo je prvi put nakon dugo godina da ćemo gledati uzbudljivu završnicu Serije A, za razliku od prošle godine kada je Inter titulu potvrdio čak četiri kola prije kraja.

Sa druge strane Napoli i Milan su kiksali protiv klubova koji su u fazi ispadanja iz lige.

Do kraja sezone na najvećem ispitu je Napoli koji čega duele sa Laciom, Milanom, Atalantom, Fiorentinom i Romom.

Ni Interu neće biti lako, očekuje ih derbi sa Juventusom, Romom, nezgodni Lacio i Fiorentina koja ipak nije velika opasnost bez Vlahovića.

Od ozbiljnijih protivnika Milan će se suočiti sa Atalantom i Fiorentinom, kao i ključni duel sa Napolijem.

Juventus ima dosta lakši raspored jer od većih timova preostaje im još samo derbi sa Interom. Međutim, u Torinu još nisu pronašli svoju igru, pa se može očekivati kao i u posljednjem meču da bodove gube na male timove.

Oznake: Napoli, Serija A