Nije uspio da pokaže formu iz Ajaksa: Barsa precrtala De Jonga

02.05.2022. | 13:39

Zna se ko će u ljetnjem prelaznom roku pojačati vezni red Barselone i zauzeti mjesto Frenkija De Jonga koji je skupo plaćen.

Barselona je u prethodnom prelaznom roku započela transformaciju, a predsjednik Đoan Laporta i šef stručnog štaba Ćavi imaju velike planove za ljeto. Ponovo će biti velikih promjena unutar kluba, a pomalo neočekivano je na transfer listu stavljen Frenki De Jong!

Holandski fudbaler je za 86 miliona evra stigao iz Ajaksa, ali tokom skoro tri godine u novom klubu nije uspio da pokaže formu koja ga je krasila dok je nosio dres velikana iz Amsterdama. Tamo je bio lider i jedan od najbitnijih igrača tima koji je fantastično igrao do polufinala Lige šampiona, a u Barseloni se muči!

Za razliku od nekih drugih fudbalera, njega nije uspio da “trgne” ni dolazak Ćavija Ernandeza na mjesto trenera. Iako je nekadašnji vezni fudbaler Barselone djelovao kao idealan trener za njega i čovjek koji može da upotrebi njegove fudbalske kvalitete, to se nije desilo. Franki je ostao nedorečen i ove sezone, pa bi narednog ljeta mogao da ode.

Prodajna cijena biće manja od kupovne, ali Barselona neće tugovati previše. Za holandskog fudbalera dobiće ogroman novac – možda čak i čitavih 70 miliona ukoliko se u trku za potpis uključi više engleskih timova, a Mančester junajted slovi za glavnog kandidata. Ukoliko žele da ispunjavaju želje Erika Ten Haga, sigurno će biti riječi i o De Jongu, jer se njih dvojica dobro poznaju iz Ajaksa.

Junajted, ali i još neki engleski timovi mogli bi značajno da podignu cijenu holandskog veziste, pa čak i da se približe cijeni koju je svojevremeno Barselona platila za njega.

To je budžet koji može dobro da se rasporedi tokom ljeta.

Kako ekskluzivno saznaje AS, Barselona se dogovorila sa Valensijom i Karlosom Solerom da reprezentativac Španije za 20 miliona evra pređe na “Kamp Nou”. On bi trebalo da bude direktna zamjena za De Jonga u veznom redu Barselone, ali uz veći uticaj na igru tima, prenosi Mondo.

Ćavi u Soleru vidi fudbalera koji može da bude spona između iskusnog Serhija Busketsa i mladih nada poput Pedrija, Gavija i Nika. Takođe, u veznom redu španskog velikana naredne sezone će igrati i Frenk Kesi koji kao slobodan igrač stiže iz Milana.