Nije štedio “na psovkama”: NBA košarkaš žestoko isprozivao sudiju VIDEO

09.03.2023. | 19:16

Haos u NBA ligi, jedan od najboljih košarkaša Toronta Fred Van Vlit žestoko je isprozivao sudiju Bena Tejlora.

Očigledno je da postoji animozitet između njih dvojice, ali on više nije želio da ćuti o tome. Poslije poraza od Klipersa (108:100) sjeo je pred novinare i otvorio dušu.

Skoro svaka rečenica koju je rekao u sebi je sadržala neku od psovki. “Kazniće me za ovo i to mi ne smeta uopšte. Prihvatam kaznu. Ben Tejlor je bio je**no užasan u ovom meču. Jedan ili dvojica sudija često znaju da za**bu utakmicu, to se dešava već nekoliko mečeva u nizu. Tako je bilo protiv Denvera. Igramo napet meč, onda dobijem užasan faul u trećoj četvrtini koji promijeni cijelu dinamiku meča. Sudije se uglavnom trude, fer su, komuniciraju kako treba, dok ostali hoće da budu kreteni. Niko ne dolazi na mečeve da gleda ovakva s**nja, dolaze da gledaju igrače. Gubimo poentu NBA lige, sezona je razočaravajuća. Možete da vidite da sam najviše problema imao sa Benom Tejlorom i onda u jedom momentu shvatiš da je to nešto lično. Da naglasim, nismo zbog njega izgubili ovaj meč, kasno smo se ‘probudili'”, poručio je Van Vlit.

Kao što se i očekivalo, poslije ovakvih izjava pojavili su se podaci o mečevima Toronta na kojima je sudio Tejlor. On je bio arbitar na šest mečeva Reptorsa ove sezone i na pet od tih šest je Fred Van Vlit dobio tehničku grešku. Od tih pet, tri je dobio direktno od Tejlora. Jasno je da će NBA liga “udariti po džepu” košarkaša Toronta, ali ono što sve najviše zanima jeste hoće li delegirati Tejlora za mečeve Reptorsa u nastavku sezone, piše Mondo.