Nije siguran za Đokovića: Direktor AO očekuje se da će 95 odsto tenisera biti vakcinisano

25.11.2021. | 09:24

Direktor teniskog gren slem turnira Australijan open Krejg Tajli očekuje da će do 95 odsto profesionalnih tenisera biti vakcinisano protiv kovida 19 do početka turnira u januaru, ali nije siguran da će Novak Đoković biti među njima.

Tajli je rekao da je odluka države Viktorija o obaveznoj vakcinaciji motivisala igrače da prime vakcine prije početka turnira. Navijači i osoblje neće moći da uđu u Melburn park ukoliko ne budu vakcinisani.

On je rekao da je razgovarao sa svjetskim brojem jedan i šampionom Australijen opena, ali da mu nije poznat Đokovićev vakcinalni status.

“Do danas je vakcinisano više od 85 odsto. Dosta smo zaslužni za to jer smo uveli obaveznu vakcinaciju. Smatramo da će taj procenat do januara biti 90 do 95 odsto, jer ako niste vakcinisani, nećete moći da igrate”, rekao je Tajli.

On je dodao da postoje “jedan ili dva igrača” koji ne mogu da prime vakcinu iz medicinskih razloga, ali da su takvi izuzeci u skladu sa zdravstvenim propisima u Viktoriji.

“Tako i treba da bude, zato što ne treba da postoji bilo kakav preferencijalni tretman za dolazak u ovu državu u poređenju sa onim što važi za regularnu zajednicu”, dodao je direktor gren slem turnira.

Đoković je ranije odbio da otkrije svoj status i rekao da je to pitanje ličnog izbora. On nije potvrdio da će braniti titulu na Australijen openu.

“Novak je osvojio devet Australijen opena. Siguran sam da želi i deseti”, rekao je Tajli.