Nije mogla izdržati: Teniserka (34) podigla suknju i sve ostavila u čudu zbog onog što je uslijedilo

13.03.2024. | 12:35

Nepodnošljiva vrućina ponekad zna biti izuzetno neugodan problem za sve sportiste, izuzetak nisu ni teniseri i teniserke koji su obično primorani svoje mečeve igrati u dnevnim terminima.

Scena sa jednog meča francuske teniserke Alize Cornet je postala viralna na društvenim mrežama. Razlog je njena borba sa prevelikom količnom znoja.

Naime, tokom pauze između gameova, ova 34-godišnjakinja jednostavno nije mogla izdržati, odlučila je podignuti suknjicu te stvari uzeti u svoje ruke.

Dok je sakupljač loptica stajao pored nje, Cornet je krenula akciju. Uzela je suknjicu u ruke te počela cijediti zaista obilne količine znoja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis Galaxy (@tennisgalaxy24)

Zanimljivo i kada se vraćala na teren ona je još jednom morala iscijediti opremu i mnogi su ostali u čudu zbog nevjerovatne brzine kojom se znoji.

Francuskinja očigledno ima izuzetno aktivne znojne žlijezde pošto je i ranije u njenoj karijeri bilo situacija kada je morala cijediti opremu usred meča.

Inače, Cornet je trenutno daleko od teniskog vrha pošto zauzima 103 mjesto na ATP listi, a najbolja poziciju je ostvarila još 2009. godine kada bila 11. teniserka svijeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alizé Cornet (@alizecornet)

Posljednji nastup imala je na turniru ATX Open u Texasu krajem februara, a svoje takmičenje okončala već na samom stratu pošto je poražena od Osorio Serrano sa 6:3 i 6:2.

Tokom karijere uspjela osvojiti 11 titula, a najbolji nastup na Grand Slamovima je četvrtfinale Australian Opena 2022. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alizé Cornet (@alizecornet)

Na velikoj sceni igra 15-ak godina i u međuvremenu je samo od nagradnog fonda uspjela zaraditi više od 10 miliona eura. U 2024. godini do sada ima zaradu od “skromnih” 86.000 dolara.

Kada je u pitanju njen privatni život Cornet je već dugi niz godina u vezi sa svojim trenerom Pierrom Arfijem.