Ni Indija, ni Iran: Stojan Vranješ zvanično pronašao novi klub

20.11.2021. | 10:33

Sada već bivši kapiten Borca iz Banjaluke Stojan Vranješ postao je novi igrač Bashundhara Kingsa, tima koji je trenutno prvoplasirani u Bangladešu.

Bashundhara Kings je klub koji je osnovan prije osam godina, a od samog starta pokazali su velike ambicije i već su osvojili dvije titule prvaka države, a i trenutno su lideri na tabeli.
Svakako da je iznenađujuća informacija da je Vranješ karijeru nastavio u Bangladešu, a ne u Iranu ili Indiji, što su bile prve opcija za bivšeg fudbalera banjalučkog Borca.

Iskusni 35-godišnji fudbaler je 7. novembra raskinuo ugovor sa Borcem te je prvobitno bio u pregovorima sa jednim klubom iz Indije, a juče su iranski mediji pisali da je nadomak potpisa za iranski Esteghlal, no ni od toga nije bilo ništa.

Vranješ je ove sezone u 15 utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine postigao deset pogodaka i naše prvenstvo je napustio kao drugi strijelac iza Nemanje Bilbije.

Bashundara Kings je nakon 24 odigrane utakmice na prvom mjestu na tabeli sa 65 osvojenih bodova, 13 više od Sheikh Jamala koji ne na drugom mjestu. Oni su u ovoj sezoni doživjeli samo jedan poraz, a pored toga imaju 21 pobjedu u dva remija uz gol-razliku 60:10.