Nevjerovatno veče u NBA: Tim Pokuševskog doživio najveću sramotu u istoriji VIDEO

03.12.2021. | 07:41

Utakmica Memfis grizlisa i Oklahoma Siti tandera, odigrana u noći između četvrtka i petka, ostaće upisana za sva vremena, pošto je domaćin ostvario najubjedljiviju pobjedu u istoriji NBA. Memfis je na svom parketu ponizio rivala pobjedom 152:79, čime je postavio novi rekord u najjačoj ligi svijeta.

Franšiza iz Tenesija oborila je rekord Klivlenda iz 1991. godine, kada su Kavsi sa 68 razlike savladali Majami Hit, ujedno postavši i prvi tim koji je nekog pobijedio sa 70+ poena.
Utakmica u “Fedeks forumu” izazvala je veliku pažnju po završetku, mnogi aktuelni, ali i bivši igrači i stručnjaci su reagovali na nevjerovatne scene iz Memfisa.
“Grizliji” su bili favoriti prije početka, krenuli su furiozno i prvu četvrtinu dobili rezultatom 31:16. Međutim, niko tada nije očekivao da će potpuno osramotiti rivala.
Ekipa koju vodi Tejlor Dženkins nije se zaustavljala, “gazila” je iz napada u napad, dok igrači Marka Dejnja nisu znali šta ih je snašlo. Već na poluvremenu bilo je +36 i katastrofa je bila na pomolu.

Čudno zvuči, ali je razlika mogla da bude i veća jer je nekoliko minuta pre kraja rezultat iznosio 148:70 (+78), ali je Oklahoma uspjela da pogodi nekoliko šuteva u završnici.
U redovima Memfisa čak devetorica igrača završila su sa dvocifrenim učinkom, najbolji je bio Džekson koji je upisao 27 poena, Melton je dodao 19, dok je Aldama zabeležio dabl-dabl (18 poena i 10 skokova).
Na drugoj strani, kod Oklahome, koja će pokušati što prije da zaboravi ovaj košmar, Dort je bio najefikasniji sa 15 poena, tri više od Džeroma i Mena.
Srpski internacionalac Aleksej Pokuševski takođe je bio dio najveće sramote u istoriji NBA lige. Na parketu je proveo 19 minuta i za to vrijeme postigao četiri poena (2/7 iz igre, 0/2 za tri), četiri skoka i po jednu asistenciju i blokadu.

Zanimljivo je da je ovo Pokuševskom četvrti duel od posljednjih osam koji je završio sa četiri poena – kao da se pretplatio na takav učinak.
Memfis je vezao treći trijumf i sada je peti na Zapadu sa skorom 12-10, dok je Tander 13. sa šest pobejda i 13 neuspjeha.
U ostalim utakmicama Finiks je nastavio nevjerovatnu seriju i pobijedio Detroit 114:103, Toronto je iznenadio aktuelnog šampiona Milvoki (97:93), Čikago je bio bolji od Niksa u Njujorku sa 119:115, a San Antonio od Trejlblejzersa u Portlandu – 114:83.