Nevjerovatno: Platio 92.000 dolara da gleda vjerovatni ulazak Džejmsa u NBA istoriju

04.02.2023. | 16:21

Veliki spektakl se sprema za srijedu u Los Aneđelesu kada će, izvjesno, jedan od najvećih košarkaša svih vremena Lebron Džejms postati najbolji strijelac u istoriji NBA svih vremena. Lideru Lejkersa je za taj rekord preostalo da ubaci još 63 poena i tako pretekne legendu kluba iz Los Anđelesa Karima Abdula Džabara.

Lebron i Lejkersi imaju da odigraju i meč sa Pelikansima prije utakmice sa Oklahomom za koju, razumije se, vlada nevjerovatno interesovanje o čemu svjedoči podatak da je jedan navijač platio 92.000 dolara da svjedoči istoriji.

Očekuje se da će Lebron baš na meču sa Tanderima i ući u istoriju i preteći Džabara po broju postignutih poena s obzirom na to da igra fenomenalnu sezonu i u prosjeku postiže 30.1 poena po meču. Dakle, ako nastavi u istom ritmu i naredne dvije utakmice vrlo je moguće da će Džabarov rekord pasti baš kad se i očekuje, u nedjelju u Los Anđelesu, a znamo već ko će biti najveći tragičar ako se to ne desi na toj utakmici.

Čovjek koji je platio 92.000 dolara da gleda obaranje rekorda NBA iz prvog reda svakako više od svih očekuje da se to desi.

Ukoliko Džejms ispuni očekivanja svih, a najviše osobe koja je dala toliki novac za kartu, Kralj će prekinuti 39-godišnju dominaciju Džabara na vrhu liste najboljih strijelaca NBA svih vremena.

Zanimljivo je da će Lejkersi poslije Oklahome igrati kod kuće sa Milvoki Baksima, klubom u kojem je Džabar takođe ostavio dubok trag, pa nije isključeno, kako mnogi misle, i da Lebron “odloži” obaranje rekorda baš za taj meč koji će em biti prenošen u prajm tajmu, em će ostati zabilježeno da je rekord pao baš na meču između dva bivša Džabarova kluba.