Nevjerovatna statistika francuskog stručnjaka: Zidane svakih 19 utakmica donese trofej Realu FOTO

17.07.2020. | 12:16

Real Madrid osvojio je sinoć 34. titulu prvaka Španije nakon pobjede protiv Viljareala, a francuskom stručnjaku Zinedine Zidane bio je to 11. osvojeni trofej na klupi “kraljeva”.

Zidane je Real Madrid do sada vodio na 209 utakmica, a to znači da Francuz u prosjeku osvaja trofej s Real Madridom svakih 19 utakmica.

Zidane je sinoć osvojio svoju drugu La Ligu kao trener madridskog kluba, a fantastični Francuz ima i osvojene tri uzastopne Lige šampiona od 2016. do 2018. godine.

Klub je vodio i do dva trofeja u španskom Superkupu, ima dva trofeja UEFA-inog Superkupa i dva FIFA Svjetska klupska prvenstva. Kao igrač s Real Madridom je osvojio i La Ligu i Ligu šampiona i jedna je od najvećih legendi kluba sa Santiago Bernabeu stadiona.

Zidane je napustio Real Madrid nakon osvojene treće Lige šampiona zaredom 2018. godine, ali se vratio svega deset mjeseci kasnije u martu 2019. godine. Ispred Zidanea je Migel Munoz sa 14 osvojenih trofeja, a za taj rezultat bilo mu je potrebno 605 utakmica, piše Klix.