Nevjerovatna scena: Mitroviću poništen gol sa bijele tačke

15.01.2023. | 17:15
U duelu Njukasla i Fulama vidjeli smo skoro pa nezapamćenu situaciju u kojoj je Aleksandru Mitroviću oduzet jedanaesterac kojeg je nepravilno izveo.

U 69. minuti dosuđen je penal za goste iz Londona nakon VAR asistencije. Prethodno, sudija Robert Jones nije imao u planu da pokaže na bijelu tačku, ali je nakon ponovnog pregledavanja snimka, odlučio da je to penal.

Naravno, loptu je uzeo najbolji strijelac Fulama Aleksandar Mitrović, koji je doživio vjerovatno i najluđu scenu tokom karijere.

Srpski reprezentativac je uzeo zalet, ali se uoči dodira s loptom okliznuo i pao. Loptu je udario prvo desnom, a onda i lijevom nogom i matirao Nika Poupa.

Mitrović je krenuo slaviti pogodak zajedno sa svojim saigračima, ali je golman Poup prijavio sudiji da je igrač dodirnuo loptu dva puta tokom izvođenja penala, što je sudija uvažio i oduzeo loptu.

Poništeni gol i jedanaesterac pogledajte ovdje.

Prema fudbalskim pravilima, ukoliko izvođač jedanaesterca dodirne dva puta loptu, jedanaesterac se oduzima.

Inače, utakmica je završena pobjedom domaćeg tima rezultatom 1:0, a jedini gol minut prije kraja postigao je Aleksander Isak.

Istovremeno, fudbaleri Čelsia minimalnim rezultatom 1:0 bili su bolji od Cristal Palasa i tako prekinuli užasan niz rezultata.

Jedini gol postigao je glavom nakon kornera Kai Haverc u 64. minuti susreta. Odlično mu je centrirao Hakim Zijeh.

Rezultati i strijelci:

Chelsea – Crystal Palace 1:0 (Havertz 64’)

Newcastle – Fulham 1:0 (Isak 89’)