Nevjerovatna priča: Trener srpskog drugoligaša dao ostavku kako bi se vratio na posao nastavnika

19.01.2024. | 16:20

Nevjerovatna priča u srpskom fudbalu. Trener Radničkog iz Novog Beograda Izet Ljajić podnio je neopozivu ostavku na tu poziciju, usred priprema za drugi dio sezone, pošto mora da se vrati u Novi Pazar i nastavi rad kao nastavnik fizičkog vaspitanja.

Ljajić je vodio drugoligaša u posljednjih osam mečeva jesenjeg dijela sezone i trebalo je da ostane na klupi i na proljeće.

Otišao je sa ekipom na pripreme u Medulin, ali je morao ekspresno da ode.

– Obaveze vezane za rad u prosvjeti uticale su da ranije dođem kući, uobičajene aktivnosti zovu i presudile su kad je riječ o mom trenerskom putu. U ponedjeljak i zvanično počinje školska godina, a obzirom da radim kao profesor fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, prinuđen sam da u drugi plan stavim fudbalski posao koji neizmerno volim. Nisam imao razumijevanje direktora škole, nije želio da mi izađe u susret, pa sam imao jedinu opciju, da se vratim kući. Žao mi je što je došlo do privremenog, ne i trajnog rastanka sa „majstorima“, naišao sam na divne ljude u Radničkom, od Dragana Ace Budića, prvog čovjeka u taboru Novobeograđana – rekao je Ljajić.

Radnički sada mora mora da nađe novog trenera u borbi za opstanak u drugoj ligi. Drugi dio sezone čeka na 13. poziciji u konkurenciji od 16 klubova, prenosi Sportal.