Neviđena ludnica u Grčkoj: AEK gubio do 92. minuta, promašio penal u 99, na kraju Hrvat izbacio Dinamo

19.08.2023. | 23:15

Fudbaleri AEK-a iz Atine pobijedili su u dvomeču ekipu Dinamo Zagreba i prošli su u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

U revanšu je bilo 2:2, iako je grčki tim gubio 0:2 do nadoknade vremena, u kojoj je promašio i jedan penal.

Neverovatno šta sve može da kreira sudbina u svega desetak, petnaest minuta meča u kom je Dinamo već praktično mogao da počne da slavi prolaz u plej-of za elitno takmičenje.

I to da slavi uslovno rečeno, jer je dvomeč obilježila tragedija i brutalno ubistvo grčkog navijača Mihalisa Kacurisa zbog kog je meč odigran u subotu uveče 19. avgusta trebalo da bude odigran pretprošle nedjelje.

Grci su u Zagrebu pobijedili sa 2:1, a u revanšu su probali da odbrane taj rezultat i nije im krenulo dobro. Dinamo je do 92. minuta imao rezultat koji ih je vodio dalje ali je onda nastao potpuni karambol.

Dinamo je poveo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je Josip Šutalo natrčao na odbitak poslije šuta svog saigrača i nogom je sa nekoliko metara zakucao loptu u mrežu AEK-a.

Na 2:0 povisio je Robert Ljubičić u 65. minutu posle veoma dobrog poteza Bruna Petkovića. Dupli pas su odigrala njih dvojica, a Petković je sjajno procenio kada da pošalje loptu kroz srce odbrane AEK-a i da uposli Ljubičića koji je iz prve šutirao i bio precizan za 2:0.

I to je bilo daleko od kraja zanimljive utakmice. AEK je u drugom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena uspio da poravna rezultat i obezbjedi onaj koji mu garantuje makar produžetke.

Serhio Arauho je svojim udarcem smanjio na 2:1 i rezultat kojim je završen i prvi meč u Zagrebu. Elijason mu je asistirao i sada je pritisak bio na igračima hrvatskog tima koji nisu ni slutili da će ih njihov zemljak izbaciti iz igre za Ligu šampiona.

Domagoj Vida se u stotom minutu našao na pravom mjestu da glavom pokupi odbitak poslije promašenog penala Levija Garsije i šokirao je sve u zagrebačkom timu i čitavoj Hrvatskoj, pa će AEK poslije neverovatno dramatične završnice igrati doigravanje za Ligu šampiona i u džepu već ima grupnu fazu Lige Evrope.