Neuspjeh fudbalera Borca u Tuzli, Sloboda iz štrajka do tri boda

14.09.2019. | 23:23

Fudbaleri Borca nisu se proslavili večeras na Tušnju…

Vjerovali su ”crveno-plavi” da mogu da iskoriste štrajk zbog neisplaćenih plata i netreniranje fudbalera Slobode tokom dvosedmične pauze i da u Banjaluku mogu da se vrate u pobjedničkom raspoloženju, međutim doživjeli su težak udarac, napustivši tuzlanski stadion uz tri lopte u mreži (3:1)…

Tuzlanski ”crveno-crni” odbili su, nakon sedmog kola, da redovno obavljaju trenažni proces, zbog čega su čak i otkazali prijateljsku utakmicu sa Cibalijom u Vinkovcima. U najavi utakmice, čak se i šef stručnog štaba Slobode Mile Lazarević pitao koliko njegovi izabranici u ovom trenutku mogu da pruže protiv Krunićevog tima, ali je dobio odgovor više nego jasan odgovor.

Iako se, svakako, u igri osjetio izostanak rada u protekle dvije sedmice, domaćini su zbili redove i trijumfovali nad našim timom, koji je nakon trećeg ovosezonskog poraza pao na osmo mjesto premijerligaške tabele.

U prvom poluvremenu, viđena su tri pogotka – od toga dva iz prekida. U devetom minutu Sloboda je došla do prednosti: Tonija Livančića je, bespotrebno, faulirao lijevi bek Borca Đorđe Ćosić, dosuđen je slobodan udarac, koji je u gol pretvorio Omar Pršeš. 20. minut donio je drugi pogodak Tuzlaka: pokušao je Almir Bekić da centrira, loptu je na zemlji rukom zaustavio desni bek našeg tima Denis Čomor, glavni sudija Frano Jelić pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator penala bio je Samir Bekrić.

Već u sljedećem minutu Borac je uzvratio: Stojan Vranješ je na lijevoj strani uposlio Marka Mirića koji je centirao u sredinu i pronašao Srđana Vujakliju, koji je postigao svoj prvenac u crveno-plavom dresu.

Uprkos slaboj partiji, imao je Borac u drugom poluvremenu šanse da još koji put zatrese mrežu domaćeg sastava. U 49. minutu Vranješ je izveo slobodan udarac, stvorila se gužva pred gol-linijom tuzlanskog sastava, ali su domaći uspjeli da se odbrane. Potom je isti fudbaler u 82. minutu pogodio stativu, dok je u drugom minutu sudijske nadoknade Vujaklija propustio šansu da ”ugura” loptu u mrežu iza leđa Nikole Lakića i postigne svoj drugi gol na ovom meču.

Kazna je mogla da uslijedi samo minut kasnije, kada je Mladen Lučić u dva navrata spriječio Tuzlake da postignu treći gol, ali ništa nije mogao u četvrtom minutu nadoknade kada ga je matirao – Nebojša Runić! Štoper Borca bio je, blizu centra terena, pod pritiskom igrača Slobode Abida Mujagića koji mu se nalazio iza leđa, a Runić nespretno reaguje, upućuje snažnu loptu ka vlastitom golu i matira istrčalog Lučića, koji je danas, recimo i to, upisao 300. nastup u Premijer ligi BiH.

Sloboda je ovom pobjedom došla do šeste pozicije uz 12 bodova, dok je Borac, kako rekosmo, osmi sa bodom manje.

U sljedećem kolu, koje se igra 21. i 22. septembra, Sloboda će u goste ekipi Mladosti, dok će Borac pred domaćom publikom ugostiti Široki Brijeg. Prije toga, oba tima će imati obaveze u srijedu, u Kupu BiH: Borac će na put u Orašje, dok će Sloboda gostovati u Gradišci ekipi Kozare.

 

Izvor:(borac-sport.com)