Nestvarno: Golman postigao gol za Ginisovu knjigu rekorda VIDEO

23.03.2023. | 09:17

Argentinski golman Leandro Rekena postigao je jedan od najčudnijih golova u istoriji ove igre.

On je u pobjedi svog Kobresala nad Kolo Kolom (3:1) ispucao loptu iz svog šesnaesterca kao što to obično radi, ali malo jače… Dovoljno da prevari golmana rivala i postigne gol sa udaljenosti od tačno 101 metar! U tome mu je svesrdno pomogao kolega na golu rivala Brajan Kortes koji je bio daleko izvan svog šesnaesterca. Lopta je preletjela preko njegove glave, on se spotakao pokušajući da je stigne i završila u mreži.

 

Tamošnji mediji prenose da je gol postignut sa tačno 101 metar, a ukoliko bude potvrđeno ući će u Ginisovu knjgu rekorda, za najduži gol u istoriji fudbala!

Trenutni rekord je 96,01 metar, a postavio ga je Tom King 2021. godine tokom utakmice između okruga Njuport i Čeltenhem Tauna u četvrtom rangu Engleske.

– Sada čekamo šta je potrebno da se provjeri kolika je udaljenost zaista bila. Silva mi je rekao da ga je Čileanska fudbalska federacija zvala da provjeri mjere terena. Istina je da me sve ovo raduje, više od svega lično, ali i zbog institucije, čileanskog fudbala. Ulazak u istoriju sa ovakvim događajem čini me srećnim. Želio sam da brzo izvedem udarac kao što smo to radili mnogo puta, da pokušam da uhvatim rivala nespremnog i ispalo je malo jače nego inače – rekao je Rekena.

Oznake: Čile, Golman