Nestvarne partije srpskog centra u NBA: Jokić za 36 minuta “demolirao” Detroit VIDEO

24.01.2022. | 07:35

Nikola Jokić je očigledno riješio da ozbiljno napadne još jednu MVP nagradu u NBA ligi.

Kako drugačije objasniti nestvarne partije srpskog centra, koji praktično sam na svojim leđima nosi kompletan Denver? To su sinoć na svojoj koži najbolje osjetili košarkaši Detroita, koji nisu imali rješenje za Jokićeve bravure, te su na kraju i poraženi sa 117:111.

Jokić je umalo zabilježio peti uzastopni tripl-dabl, ali je i bez toga pokazao apsolutnu dominaciju: 34 poena, devet skokova i osam asistencija. Ne samo to, nego je u najvažnijim momentima, kada se meč lomio, od posljednjih 14 poena svog tima ubacio devet i tako dokusurio Pistonse.

Na terenu je proveo 36 minuta, a za to vrijeme šutirao 11/13 za dva, 1/6 za tri i 9/10 slobodna bacanja.

Utakmica nije tekla “denverovski”, onako kao izgledaju njihovi mečevi tokom cijele sezone. Vodila se izjednačena borba sve do početka posljednje deonice, kada su Nagetsi uspjeli da se odlijepe, ali je uslijedila stara boljka – pad koncentracije.

Detroit je krenuo u silovit povratak, na pragu se nazirao i preokret, ali je MVP riješio da “spusti rampu” i rasprši nade Pistonsa da mogu do pobjede.

Svoje prve minute u dresu Nagetsa upisali su Demarkus Kazins i Brin Forbs. Centar je odmah počeo da pomaže u reketu sa skokovima (2 poena, 6 skokova i 1 asistencija), dok je bivši šuter San Antonio upisao 12 poena uz jedan skok.

Detroit je, sa druge strane, dobro rasporedio učinak, odigrao dobro na nivou kolektiva, ali nije uspio da svrgne velike brojke Jokića i pretoče korektnu igru u pobedu.

Kaningem, Džozef, Lajls i Stjuart su ubacili po 18 poena kod Pistonsa, dok su Barton sa 14 i Gordon sa 13 “pratili” srpskog centra u trijumfu Nagetsa, piše Blic.

Oznake: Detroit, Jokić